Polttopuuvarkaat jäivät kiinni itseteosta Lopella

Julkaisuajankohta 5.5.2022 9.46
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vuorokaudessa noin 160 tehtävää. Poliisin suojiin päätyi 14 henkilöä, erinäisistä syistä johtuen. Poliisia työllisti niin liikenteestä aiheutuneet tehtävät, kuin varkaudetkin

Päijät-Häme

kello 11.00 aikaan pysäytti partio Hollolassa Hämeenlinnantiellä henkilöauton, jonka kuljettajana toimineella reilu 40-vuotiaalla naisella ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Kiinnijäänti oli toinen vuoden sisään.

Kello13.00 aikaan jäi Lahdessa Karistossa sijaitsevassa liikkeessä kiinni reilu 20-vuotias nainen, joka oli ottanut hyllystä limonaditölkin ja poistunut liikkeestä maksamatta tuotetta. Vartija kiinniotti henkilön, mutta nainen oli jo kerennyt avata tölkin ja juoda siitä osan. Nainen on jäänyt viimeisen vuoden aikana omaisuusrikoksista kiinni viisi kertaa.

Noin kello 13.30 aikaan jäi Lahdessa Hennalassa sijaitsevassa kaupassa kiinni näpistyksestä yli 40-vuotias nainen. Nainen oli laittanut kassiinsa alkoholituotteita alle 5 euron arvosta ja poistui kaupasta maksamatta niitä.

Kello 21.50 aikaan pysäytti partio Lahdessa Hennalankadulla henkilöauton, jonka kuljettajana toimineella reilu 20-vuotiaalla naisella ei ollut ajo-oikeutta. Nainen on jäänyt viimeisen vuoden aikana kulkuneuvon kuljettamisesta kiinni kuusi kertaa.

Kello 00.30 aikoihin pysäytti partio Lahdessa Saksalankadulla henkilöauton, jonka kuljettajana toimineelta alle 40-vuotiaalta mieheltä puuttui ajo-oikeus. Miehellä on neljä aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä, mistä jäänyt kiinni.

Kanta-Häme

Hiukan ennen kello 11.00 tapasi partio Hauholla, Vihniöntiellä noin 60-vuotiaan miehen kuljettaman henkilöauton, josta oli tullut useita ilmoituksia epävarman ja vaarallisen ajotavan takia. Partio puhallutti miehen ja heikolla puhalluksella saatiin tulokseksi 2.4 promillea. Mies kuljetettiin verikokeisiin asian varmistamiseksi.

Kello 12.00 aikaan jäi Hämeenlinnassa Katsastusmiehentiellä kiinni näpistyksestä reilu 50-vuotias mies. Mies oli ottanut hyllystä 26 euron edestä tuotteita ja poistunut liikkeestä maksamatta niitä. Henkilökunta otti miehen kiinni liikkeen ulkopuolelta.

Kello 00.30 aikaan sai poliisi hätäkeskuksen kautta ilmoituksen meneillään olevasta polttopuuvarkaudesta Lopella. Asianomistaja oli havainnut riistakameroiden kautta, kuinka pihaan oli ajanut henkilöauto, josta oli noussut ulos henkilöitä ja he olivat alkaneet lastaaman autoonsa polttopuita. Asianomistajan mennessä paikalle, oli häntä uhattu kirveellä, jolloin asianomistaja oli poistunut paikalta. Varkaissa ollut kaksikko oli yrittänyt poistua paikalta, mutta heidän käytössään ollut auto suistui ojaan ja jäi sinne kiinni. Varkaissa ollut mies ja nainen poistuivat mukanaan olleen koiran kanssa metsään, mistä poliisi havaitsi heidät dronen avulla. Paikalle lähetettiin koirapoliisipartio, joka tapasikin varkaat vajaan puolen kilometrin päästä tapahtumapaikalta. Kaksikon miespuolinen varas ei suostunut luopumaan käsissään olleista kirveestä ja vasarasta, jonka takia häneen käytettiin etälamautinta vastarinnan murtamiseksi. Miestä epäillään myös törkeästä rattijuopumuksesta. Noin 40-vuotias mies ja hänen seurassaan ollut noin 20-vuotias nainen kiinniotettiin ja toimitettiin poliisilaitokselle. Asiaa selviteltäessä, tuli ilmi, että kyseinen kaksikko oli käynyt useamman kerran polttopuuvarkaissa samassa paikassa.


 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta