Pullonkerääjät löysivät katkaistun haulikon Lahdessa

Julkaisuajankohta 10.5.2022 11.29
Uutinen

Pulloja etsineet pojat löysivät katkaistun haulikon Lahdessa. Muutoin Hämeessä oli perinteisen huumepainotteinen vuorokausi.

LAHTI. Nuoret pojat olivat etsimässä tyhjiä tölkkejä maanantai-iltana Lahden Renkomäessä, kun he löysivät ojasta ampuma-aseen. Pojat olivat vieneet löytämänsä aseen kotiin ja heidän äiti soitti löydöstä hätäkeskukseen. Poliisipartio kävi hakemassa aseen ja totesi sen olevan katkaistu haulikko. Poliisi kirjasi asiasta rikosilmoituksen ampuma-aserikoksesta.

LAHTI. Hätäkeskus antoi maanantaina puolenpäivän aikoihin tehtävän poliisipartiolle väkivaltaisesta myymälävarkaasta, joka pyrkii karkuun. Partion ollessa matkalla tapahtumapaikalle kauppaliikkeeseen Mytäjäisiin, tuli uusi ilmoitus, että myymälävaras oli päässyt karkuun ja kaupan henkilökunta seuraa häntä.
Partio sai myymälävarkaan kiinni Launeen perhepuistossa työntekijöiden edelleen seuratessa varasta. Partiolle selvisi, että kolmekymppinen mies oli jättänyt maksamatta kaupassa 1,75 euron arvoisen energiajuoman. Myyjien pysäyttäessä myymälävarkaan kaupan ulko-oville oli hän menettänyt malttinsa ja käyttänyt väkivaltaa myyjiä kohtaan. Mies oli lyönyt nyrkeillä molempia myyjiä.
Kolmekymppinen mies otettiin kiinni epäiltynä ryöstöön.

LAHTI. Käräjäoikeuden vartijat olivat ottaneet turvallisuustarkastuksen yhteydessä keski-ikäisen miehen hallusta teräaseen maanantaina iltapäivällä. Teräase näytti muovikortilta, jonka sisään teräosan sai taitettua. Poliisi tutkii asiaa vaarallisen esineen hallussapitona.

LAHTI. Nelikymppinen nainen kuljetti henkilöautoa ajokiellon aikana maanantai-iltana Lahden Möysässä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.
Naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

LAHTI. Nuoren miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen tiistain vastaisena yönä kello yhden jälkeen Metsäkankaalla. Poliisipartio pysäytti miehen kuljettaman auton tarkastusta varten. Sekavan oloinen kuljettaja puhalsi nollatuloksen, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen.

HÄMEENLINNA. Poliisipartio oli maanantaina puolenpäivän aikoihin tehtävällä kerrostaloasunnossa Hämeenlinnan keskustassa. Partio oli selvittämässä tehtävää, kun se totesi asunnossa olevan vahva kannabiksen haju. 
Asunnosta löytyneiden huumaus- ja lääkeaineiden sekä olosuhteiden perusteella, asunnossa asuvan nuoren naisen epäillään syyllistyneen huumausainerikokseen.

HÄMEENLINNA. Kolmekymppinen mies kuljetti henkilöautoa ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta ja huumausaineiden vaikutuksen alaisena maanantai-iltana Hämeenlinnan keskustassa. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen.

HATTULA. Keski-ikäisen naisen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen maanantaina iltapäivällä Hattulassa. Nainen kuljetti henkilöautoa ajokiellon aikana ja hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,55 mg/l tuloksen. Nainen käytettiin verikokeissa asian varmistamiseksi.

FORSSA. Poliisipartio tapasi 80-luvun loppupuolella syntyneen naisen kuljettamassa henkilöautoa päihtyneenä Forssantiellä. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,40 mg/l.
Naiselle kirjoitettiin sakkovaatimus rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

RIIHIMÄKI. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän varhain tiistaiaamuna Riihimäen rautatieasemalle. Ilmoituksen mukaan nuori mies oli nukahtanut junaan ja hänellä olisi huumausaineita hallussaan. Nuorukaisen hallusta löytyi erilaisia huumaus- ja lääkeaineita huumausaineen käyttörikoksen verran. Näiden lisäksi hänen hallusta löytyi teräase.
Poliisipartio laati tapahtuneesta rikosilmoituksen huumausaineen käyttörikoksesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Forssa Hattula Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Lahti Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta