Rattijuopon auto takavarikoitiin Hämeenlinnassa

9.4.2021 10.11
Uutinen

Hämeessä päihtyneet henkilöt aiheuttivat kaupunkien keskustassa erilaisia tehtäviä auringon laskuun asti. Kymmenkunta päihtynyttä päätyi putkaan huilaamaan. Alla otantaa vuorokauden aikana tapahtuneista rikoksista.

LAHTI. Hätäkeskus ilmoitti torstaina iltapäivällä näpistelijästä Lahden keskustan kauppakeskuksen kioskissa. Ilmoituksen mukaan vartijat olivat ottaneet kiinni nelikymppisen miehen, joka oli näpistänyt kioskista neljä lonkeroa. Vartijat ottivat miehen kiinni kioskin ulkopuolelta.
Kiinniottotilanne meni painiksi ja voimanmittelöksi vartijoiden ja näpistelijän välillä. Mies oli tilanteessa päässyt lyömään vartijaa. Vartijat saivat miehen hallintaan painin ja tarpeellisia voimakeinoja käyttämällä.
Näpistelijä otettiin kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen.

LAHTI. Parikymppisen naisen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen moottoritiellä Renkomäesta Pekanmäen suuntaan ajaessaan. Partio mittasi hänen kuljettamansa auton nopeudeksi 189 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 120 km/h. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

LAHTI. Partio sai hätäkeskukselta niin sanotun metelikeikan kerrostaloasuntoon Lahden Metsäpellossa. Tehtävän yhteydessä partio havaitsi kannabiksen hajun asunnossa ja siellä oli kannabiksen kasvatukseen tarkoitettu kasvatusteltta. Kotietsinnällä havaittiin, että teltassa oli kasvamassa kannabiskasveja ja asunnosta löytyi myös muita huumausaineita. Parikymppinen mies otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikokseen.

HÄMEENLINNA. Partio tapasi ajokiellossa olevan viisikymppisen miehen kuljettamassa henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena Paikkalantiellä. Hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0,24 mg/l tuloksen. Mies oli muutamaa tuntia aikaisemmin ajanut samaisella autolla Janakkalassa, mutta silloin puhalluskokeen tulos oli jäänyt alle rangaistavuuden. 
Mies on jäänyt lyhyen ajan sisällä useita kertoja kiinni rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hänellä on kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta 26 kappaletta vuoden sisällä. Miehen kuljettama ja omistama auto otettiin takavarikkoon. Rikosilmoitukseen kirjattiin nimekkeiksi rattijuopumus ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
huumausainerikokset
liikennejuopumus
liikennerikokset
myymälävarkaus
varallisuusrikokset