Rattijuopot, kotihälytykset ja pahoinpitelyt työllistivät poliisia viime viikolla

Julkaisuajankohta 31.5.2022 16.01
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät viime viikolla rattijuopot, kotihälytystehtävät, pahoinpitelyt ja kovat nopeudet liikenteessä. Lisäksi poliisi pyytää havaintoja Kellokoskella viikonloppuna tapahtuneeseen autopaloon.

Autopalo Kellokoskella - poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja

Tuusulan Kellokoskella, Hanslankarinkujalla sytytettiin palamaan kuorma-auto viime viikon lauantaina. Poliisi sai tehtävän paikalle noin klo 3.20 yöllä. 

– Kuorma-auton hytti ja keula tuhoutuivat palossa täysin. Palosta ei kuitenkaan aiheutunut henkilövahinkoja eikä muita omaisuusvahinkoja, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

– Tutkimme tätä autopaloa tällä hetkellä Itä-Uudenmaan poliisissa törkeänä vahingontekona ja meitä kiinnostavat tapahtuma-aikaan paikalla liikkuneet ajoneuvot ja henkilöt. Kaikki tiedot ja havainnot ovat meille arvokkaita ja pyydämme lähettämään tiedot sähköpostiimme [email protected], Vallila jatkaa.

Vakava väkivallanteko Vantaalla - poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä

Vantaan Myyrmäessä tapahtui lauantaina 29.5.2022 vakava väkivallanteko, jossa uhri sai useita terävällä esineellä aiheutettuja ja sairaalahoitoa vaativia vammoja.

– Poliisin partio sai tehtävän kohteeseen aamuyöllä noin kello 5.16. Asunnosta tavattiin uhrin lisäksi kaksi henkilöä, joista toinen otettiin kiinni tekoon epäiltynä. Esitutkinnassa on tullut ilmi, että tekoa on edeltänyt epäillyn ja uhrin välinen riita, kertoo komisario Paavo Ritari.

– Epäilty on tänään vangittu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä kyseiseen vakavaan väkivallantekoon. Uhriin kohdistuneenväkivallan ja vammojen laadun vuoksi tapauksen tutkintaa jatketaan meillä Itä-Uudenmaan poliisissa tapon yrityksenä, Ritari jatkaa.

Poliisin tehtävämäärät kasvavat kesää kohden

Viime viikko oli Itä-Uudenmaan poliisin valvonta- ja hälytystoimintasektorilla taas työn täyteinen. Tehtävämäärissä oli havaittavissa hienoista kasvua, joka on tyypillistä, kun mennään kesää kohden. 
Viime viikolla Itä-Uudellamaalla hoidettiin yhteensä 1860 erilaista hätäkeskuksen antamaa ja partioiden oma-aloitteisesti tekemää tehtävää.

Viikonlopun yövuorot kiireisiä - tehtäviä laidasta laitaan

– Viikon tehtävistä 750 painottui perjantain ja sunnuntain välille ja varsinkin yöt olivat kiireistä aikaa. Partioitamme työllistivät muun muassa rattijuopumukset, kotihälytykset, pahoinpitelyt sekä erilaiset yleisten paikkojen häiriöt, komisario Aki Rantahuhta kertoo.

Viikonlopun tehtäviin sisältyi myös 215 yksilön suojaan kohdistuvia tehtäviä, mistä kotihälytysten määrä oli 55. Kotihälytykset jakautuivat tasaisesti häiritsevän metelin, perheväkivallan ja häiriöksi olevien henkilöiden kesken. Yleisten paikkojen pahoinpitelyrikoksia kirjattiin viime viikon aikana 44, mikä oli hieman vähemmän kuin edellisellä viikolla. Yksityisellä paikalla tapahtuvia pahoinpitelyrikoksia kirjattiin saman verran, kuin viime viikolla, eli 34. 

– Ryöstörikosten määrässä oli havaittavissa hienoista laskua. Niitä kirjattiin viime viikolla 9, kun edellisen viikon määrä oli 13. Omaisuusrikosten määrässä tapahtui edelliseen viikkoon verrattuna merkittävää laskua etenkin polkupyörävarkauksien osalta, Rantahuhta jatkaa.

Havaituista väkivaltatilanteista ja omaisuusrikoksista kannattaa aina ilmoittaa hätäkeskukseen

– Kaikista henkilöihin kohdistuvista väkivaltatilanteista, eli pahoinpitelyistä ja ryöstöistä, tulisi aina ilmoittaa hätäkeskukseen mahdollisimman pian, jotta tekijät saataisiin mahdollisimman pian kiinni ja vastuuseen teoistaan. Sama koskee ajoneuvoihin kohdistuvia varkauksia eli poliisi kehottaa kansalaisia valppauteen muun muassa pysäköintialueilla.  Varkaita kiinnostavat etenkin autojen katalysaattorit ja muu autoissa oleva irtain omaisuus, muistuttaa Rantahuhta.

Rattijuoppoja ja kovia nopeuksia - useita ajokortteja lähti hyllylle

Liikenteestä tavattujen rattijuoppojen määrässä ei ollut eroa edellisviikkoon verrattuna, mutta sen sijaan kuljettajia, joiden epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, tavattiin viime viikolla lähes parikymmentä.

– Tästä oli seurauksena se, että useilta kuljettajilta lähti ajokortteja hyllylle, kertoo ylikomisario Timo Leppälä.

Rattijuoppo Porvoossa ja varkausrikoksia Loviisassa ja Porvoossa 

Miehen epäillään syyllistyneen sunnuntaina 29.5.2022 aamuyöllä törkeään rattijuopumukseen Näsintiellä Porvoossa Näsintiellä. 

Kuljettajan epäillään myös törmänneen edellä ajaneeseen ajoneuvoon hiljaisella nopeudella. Auto vaurioitui törmäyksen johdosta. Paikalle kutsutun poliisipartion kuljettajalle tekemän puhalluskokeen perusteella kuljettajaa epäillä liikennejuopumuksesta.

Loviisassa Itäisen Tullikadun ja Kuningattarenkadun risteyksen lähelle pysäköidystä kuorma-autosta anastettiin sunnuntaina 29.5. hieman puolen yön jälkeen polttoainetta. Teosta epäillään kahta miestä, jotka silminnäkijähavaintojen mukaan olivat poistuneet paikalta 3-sarjan BMW merkkisellä henkilöautolla. Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa rikoksen selvittämistä.

Porvoossa miehen epäillään syyllistyneen varkauteen sunnuntaina 29.5.2022 keskellä kirkasta päivää. Miehen epäillään anastaneen kadulla kohtaamaltaan pariskunnalta 100 euroa käteistä rahaa. Mies oli tullut esittelemään pariskunnalle jonkinlaista keräyslomaketta ja tässä yhteydessä siepannut rahat ja poistunut paikalta. Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa varkauden selvittämistä.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta