Rattijuoppo ajoi karkuun Lahdessa

20.6.2021 9.50
Uutinen

Hämeen poliisilla oli kesäisen kiireinen vuorokausi. Tehtäviä oli 300, joista yövuorona aikana hoidettiin liki 200. Pahoinpitelyt ja liikenneaiheiset tehtävät olivat pääosissa. Rattijuoppoja jäi kiinni yhteensä kuusi, neljä oli törkeitä ja kaksi kuljettajaa ajeli huumausaineiden vaikutuksen alaisina.

LAHTI
Partiota vastaan ajoi henkilöauto huomattavalla ylinopeudella sunnuntain vastaisen yönä valtatiellä 12 Villähteen kohdilla. Partio ajoi Lahdesta Nastolan suuntaan, kun sitä vastaan tuli henkilöauto 167 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h. Partio kääntyi ylinopeutta tulleen auto perään ja poliisiautoon laitettiin hälytys- ja pysäytysvalot päälle. Pysäytettävän auton nopeus kasvoi edelleen ja sen nopeudeksi mitattiin tutkalla kovimmillaan 187 km/h Kolavan kohdilla ennen leveäkaistatien päättymistä.
Pakeneva auto kääntyi Pekanmäen liittymästä valtatielle 4 Helsingin suuntaan. Moottoritiellä auton nopeudeksi mitattiin 197 km/h, sallitun nopeuden ollessa 120 km/h. Pakeneva auto saatiin pysäytettyä ennen Renkomäen liittymää olevalla siltatyömaalla toisen poliisipartion kaventaessa ajokaistan.
Auto kuljetti nelikymppinen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,67 mg/l. Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Auton kyydissä oli sen omistaja nelikymppinen mies, jonka epäillään syyllistyneen kulkuneuvon luovuttamiseen juopuneelle.

Partio tapasi 80-luvulla syntyneen miehen kuljettamassa mopoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena lauantaina puolenpäivän aikoihin Lahden metsäpellossa. Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Pahoinpitelyn asianomistaja ilmoitti lauantaina iltapäivällä, että mieshenkilö oli lyönyt häntä ja uhannut puukolla Ahtialassa. Partio tapasi ilmoittajan antamiin tuntomerkkeihin sopivan 80-luvulla syntyneen miehen tapahtumapaikan läheisyydestä kaupan pysäköintialueelta. Asianomistajan mukaan kiinniotettu mies oli lyönyt häntä kasvojen alueelle. Lyöntikohdassa oli havaittavissa vamma. 
Turvallisuustarkastuksen yhteydessä pahoinpitelijän hallusta löytyi puukko. Poliisi tutkii tapahtunutta pahoinpitelynä.

Kahdella jo keski-ikään ehtineillä miehillä oli välien selvittely nyrkein lauantai-iltana ravintolan terassilla Metsäkankaalla. Toinen tappelun osapuolista oli vielä tapahtumapaikalla poliisipartion mennessä paikalle, mutta toinen oli ehtinyt poistua. Paikalle jääneellä oli havaittavissa vammoja. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus pahoinpitelystä, johon molemmat miehet ovat epäiltyjä.

90-luvulla syntyneen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen puolenyön jälkeen valtatiellä 4 Renkomäessä. Partio ajoi tunnuksettomalla poliisiautolla moottoritietä etelän suuntaan, kun sen ohitti moottoripyörä sallitulla ajonopeudella. Ohituksen jälkeen moottoripyörän kuljettaja kiihdytti pyöränsä nopeudeksi 179 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 120 km/h. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Partio pysäytti sunnuntain vastaisen yönä puoli kahden aikoihin henkilöauton tarkastusta varten Miekkiössä. Autoa kuljettanut kolmekymppinen nainen puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Hänet käytettiin verikokeessa asian selvittämiseksi. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

HOLLOLA

Partio suoritti liikennejuopumusvalvontaa lauantaiaamuna Hämeenkoskella. Partio pysäytti nelikymppisen miehen kuljettaman ja puhallutti hänet seulonta-alkometrillä. Tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan ja hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,55 mg/l. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Hätäkeskus ilmoitti lauantai-iltana Hollolan kirkonkylän kaupan pihassa tapahtuneesta peruutusonnettomuudesta. Partio sai tapahtumapaikalla selville, että keski-ikäinen mies oli lähtenyt ajamaan parkkiruudusta henkilöautolla ja törmännyt kaupan seinään ja tämän jälkeen hän oli peruuttanut, törmännyt pysäköidyn auton perään. Partio puhallutti törmäilijän seulonta-alkometrillä ja hän puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Mies käytettiin verikokeessa ja hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen. Tämän lisäksi hänen epäillään syyllistyneen myös liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

SYSMÄ

Kuusikymppinen mies oli suistunut tieltä ja törmännyt kiveen kuljettamallaan henkilöautolla lauantai-iltana Nuoramoisissa. Törmäyksen jälkeen auto oli ajautunut sorakuopan reunuksen yli ja osunut montun pohjalla sorakasaan pyörähtäen katon kautta ympäri. Hän puhalsi seulonta-alkometriin liki kolmen promillen tuloksen. Hänestä otettiin verikoe verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.

Partio sai hätäkeskukselta tehtävän myöhään lauantai-iltana Valittulantielle. Ilmoituksen mukaan auto oli ojassa katollaan. Partio sai tapahtumapaikkatutkinnassa selville, että nelikymppinen mies oli ajanut pakettiautolla Valittulantietä Sysmästä Hartolan suuntaan, kun se oli loivasti vasemmalle kaartuvassa mutkassa ajautunut kulkusuunnassaan oikealle ojaan. Auto oli kulkenut ojassa noin 100 metriä, jonka jälkeen se oli tien liittymästä noussut ilmaan ja lentänyt noin 30 metrin matkan osuen lopulta kiveen päätyen katolleen ojaan. Tapahtunutta tutkitaan alustavien tietojen mukaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

HEINOLA
Hätäkeskus ilmoitti lauantai-iltana tappelusta kiinteistön pihalla Heinolan Jyrängössä. Partio sai paikalla selville, että kahdella miehellä oli ollut riitaa ja kolmas kolmikymppinen mies oli mennyt riitapukareiden väliin. Rauhanneuvottelija joutui tilanteessa pahoinpitelyn uhriksi, kun toinen riitelijöistä, 90-luvalla syntynyt mies löi häntä nyrkein. Myös rauhanneuvottelija käytti tilanteessa fyysistä voimaa sen verran, että myös hänen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus pahoinpitelystä.

FORSSA
Vartiointiliikkeen auton ikkunaan heitettiin kivi lauantai-iltana kaupan pihassa Forssan keskustassa. Vartija otti kiinni 90-luvulla syntyneen miehen, jonka epäillään heittäneen kiven autoon. Miehen epäillään syyllistyneen vahingontekoon.

HÄMEENLINNA

Hätäkeskukseen tuli sunnuntain vastaisena yönä ilmoitus, että Linnanpuistossa on ollut kahakka. Puistossa oli iso joukko nuoria, mutta tilanne oli rauhoittunut. Partio sai selville, että 80-luvulla syntynyt mies oli pahoinpidellyt kahta miestä potkimalla ja nyrkein lyömällä. Tapahtunutta tutkitaan pahoinpitelynä, johon 80-luvulla syntynyttä miestä epäillään.
 

Forssa Heinola Hollola Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Rikokset ja tutkinta Sysmä Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
liikennejuopumus
liikenneonnettomuudet
liikennerikokset
pahoinpitely
vahingonteko