Rattijuoppo jäi kiinni toisen kerran vuorokauden sisällä

27.7.2021 8.55
Uutinen

Hämeessä oli tehtävämäärällisesti rauhallinen vuorokausi. Tehtäviä oli hieman yli 200 vuorokauden aikana. Muutama rattijuoppo jäi kiinni poliisilaitoksen alueella.

HÄMEENLINNA. Partio oli suorittamassa rattijuopumusvalvontaa maanantaiaamuna Iitalassa. Valvontapisteeseen ajoi keski-ikäinen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin 0,88 mg/l tuloksen. Hänet käytettiin verikokeessa ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

HAUSJÄRVI. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän maanantai-iltana Tammitielle. Ilmoituksen mukaan auto oli poikittain ajoradalla ja kuljettajan paikalla istuu sekava alkoholilta tuoksuva mies.
Partio saapuessa paikalle kuljettajan paikalla nukkui 40-luvulla syntynyt mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 2,18 promillea. Kuljettaja vietiin verikokeeseen verenalkoholipitoisuuden selvittämiseksi.
Miehen epäillään syyllistyneen myös edellisenä päivänä törkeään rattijuopumukseen, minkä vuoksi hänet oli määrätty väliaikaiseen ajokieltoon. Mies otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

IITTI. Vanhemmalla naisella meni henkilöauton polkimet sekaisin maanantaina iltapäivällä Iitin keskustassa. Nainen oli lähtenyt peruuttamaan pysäköintiruudusta voimakkaasti kaasuttaen ajaen polkupyörän yli törmäten betoniporsaaseen. Törmäyksessä ei tullut henkilövahinkoja, mutta polkupyörä ja sen korissa olleet puhelin ja silmälasit rikkoontuivat.
Poliisi tutkii tapahtumaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

LAHTI. Nuorinainen jätti noudattamatta väistämisvelvollisuutta osoittavan liikennemerkin maanantai-iltana Launeen- ja Tapparakadun risteyksessä. Nainen oli ajanut henkilöautolla Launeenkatua etelän suuntaan tarkoituksenaan ylittää Tapparakatu. Hän ei havainnut oikealta Tapparakadulta tullutta henkilöautoa. Autot osuivat etukulmistaan toisiinsa. Autot vaurioituivat törmäyksessä. Ensihoito tarkasti osalliset tapahtumapaikalla. 
Tapahtunutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Liikennevalot eivät olleet toiminnassa tapahtuma-aikaan.
 

Hausjärvi Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Iitti Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
liikennejuopumus
liikenneonnettomuudet