Rattijuoppo kävi anastamassa kaljaa ja ruokaa Hämeenlinnassa

16.1.2021 10.00
Uutinen

Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti rauhallinen vuorokausi. Muutamia rattijuoppoja jäi kiinni ja yksi kuljettaja kaahasi itsensä ajokieltoon

HÄMEENLINNA. Lauantain vastaisena yönä hieman ennen kello kolmea Harvialantiellä partiota vastaan tuli henkilöauto kovalla nopeudella. Auton nopeudeksi mitattiin tutkalla 125 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 60 km/h. Autoa kuljettanutta parikymppistä miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

HÄMENLINNA. Hätäkeskus ilmoitti perjantai-iltana näpistelijästä Laaniitynkadun kauppaliikkeessä. Ilmoituksen mukaan näpistelijä oli päihtynyt mies, joka oli anastanut olutta ja elintarvikkeita. Hän oli poistunut paikalta autolla.
Partio löysi kyseisen auton Kaivohaasta parkkipaikalta. Partio pystyi paikallistamaan asunnon, johon autoa kuljettanut mies oli mennyt. Asunnosta tavattiin nelikymppinen mies ja asunnosta löytyi myös kaupasta anastettu olutlaatikko. Mies puhallutettiin seulonta-alkometrillä, jonka tulos oli 1,01 mg/l. Lisäksi hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Mies käytettiin verikokeissa nautittujen päihteiden varmistamiseksi.
Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, näpistyksestä, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta. 

HÄMEENLINNA. Partio sai perjantaina ennen puoltayötä hätäkeskukselta tehtävän Kirnumäentielle Lammille. Ilmoituksen mukaan kuljettaja oli suistunut autollaan lumipenkkaan ja autossa olleet henkilöt kampeavat ulos autosta.
Partiolle sai tapahtumapaikalla selville, että 1980-luvulla syntynyt mies oli ajanut henkilöautolla Hirvipolkua keskustan suunnasta Kirnumäentien suuntaan ajautuen niin sanotussa T-risteyksessä lumipenkkaan. Autossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja, kumpikaan ei loukkaantunut ulosajossa. 
Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0.94 mg/l tuloksen eli hänen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi törkeään rattijuopumukseen. 

ORIMATTILA. Partio pysäytti puolenyön jälkeen henkilöauton Valtatiellä 4 Luhtikylässä tarkastusta varten. Auton epävarmasta liikkumisesta oli tullut ilmoitus hätäkeskukseen. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva 24-vuotias mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. 
Kuljettaja ei jäänyt ensikertaa kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä hänellä on niitä vuoden sisällä 36 kappaletta. Lisäksi miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

LAHTI. Partio tapasi lauantaina aamuyöllä 23-vuotiaan ajokiellossa olevan miehen kuljettamassa henkilöautoa Kariniemessä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Miehellä on yhdeksän aiempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä. 
Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
 

Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Orimattila Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
huumausainerikokset
liikennejuopumus
liikennerikokset
myymälävarkaus
varallisuusrikokset