Rattijuoppo kertoi väärät henkilötiedot Lahdessa

3.3.2021 10.25
Uutinen

Hämeessä oli tehtävämäärällisesti melko rauhallista. Niin sanotut vakiasiakkaat työllistivät partioita.

LAHTI. Partio sai hätäkeskukselta tehtävän tiistaina puolenpäivän aikoihin Mukkulaan. Ilmoituksen mukaan henkilöautoon oli tankattu polttoainetta 23 litraa ja poistui maksamatta niitä.
Partio tapasi ilmoituksessa mainitun henkilöauton pysähtyneenä Kivimaalla liikennevaloihin. Partio otti kuljettajan kiinni liikennevaloissa. Autoa kuljettanut nelikymppinen nainen kertoi partiolle väärät henkilötiedot itsestään, mutta partio sai selville hänen henkilöllisyyden.
Hän puhalsi seulonta-alkometriin melkein nollatuloksen eli alle rattijuopumuksen rajan, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Lisäksi hänelle ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hänellä on vuoden sisällä 24 aiempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta.
Autoon tehtiin paikanetsintä, jonka yhteydessä autosta löytyi anastettua omaisuutta. Nainen otettiin kiinni varkauteen ja sen lisäksi hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumausaineen käyttörikokseen ja väärän henkilötiedon antamiseen.

LAHTI. Useisiin kymmeniin anastusrikoksiin vuoden sisällä syyllistynyt hieman yli kolmikymppinen mies oli jälleen näpistyspuuhissa tiistaiaamuna Launeella. Hän oli ottanut niin sanotut juoksulonkerot kauppakeskuksen kioskista. Mies oli ottanut kioskista kolme lonkeropulloa ja hän oli nauttimassa niiden sisältöä läheisen kiinteistön aurinkoisella seinustalla, kun partio tapasi hänet. Mies oli ehtinyt nauttimaan kolmesta näpistämästään pullosta kaksi.
Näpistelijä otettiin kiinni poliisilaki perusteisesti rikoksilta ja häiriöltä suojaamiseksi.

LAHTI. Partio tapasi myöhään tiistai-iltana 46-vuotiaan ajokiellossa olevan miehen kuljettamassa henkilöautoa Möysässä. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Hän on syyllistynyt vuoden sisällä kahdesti kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ennen kyseistä tapahtumaa.
Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

HÄMEENLINNA. Parikymppisen miehen epäillään syyllistyneen näpistyksen ja sen yritykseen tiistai-ilta Tiiriössä. Nuori mies oli kaupassa laittanut erilaisia tuotteita kassahihnalla noin 450 euron arvosta. Hän oli napannut hihnalta melkein kaikki siihen nostamansa tuotteet ja poistui kaupasta maksamatta tuotteita. 
Vartija lähti näpistelijän perään, muttei saanut häntä kiinni. Mies pudotti osan näpistämistään tuotteista pakomatkan aikana. Näpistelijän henkilöllisyys on poliisin tiedossa.
Poliisin ei tarvinnut kovin montaa päivää etsiä hukkaan jäänyttä näpistelijää, sillä hän oli keskiviikkoaamuna anastushommissa Ahvenistontiellä. Nuori mies oli mennyt kauppaan toisen miehen kanssa. Tämä mukana ollut kolmikymppinen mies oli mennyt maksamaan tuotteita kassalle, jolloin parikymppinen oli siepannut laatikollisen tupakkakartonkeja noin 3200 euron arvosta ja hän oli juossut ulos kaupasta. Partio sai miehen kiinni kaupan läheisyydestä ja tupakkakartongit saatiin myyntikuntoisina takaisin. 
Poliisi tutkii keskiviikon aamun tapahtumia varkautena.


 

Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
huumausainerikokset
liikennejuopumus
liikennerikokset
myymälävarkaus
varallisuusrikokset