Rattijuoppo kyseli neuvoja poliisipartiolta Hämeenlinnassa

Julkaisuajankohta 31.7.2022 13.21
Uutinen

Forssan ampumatapauksen lisäksi poliisipartioita työllistivät rattijuopot, myymälävarkaat ja nahistelut kuluneen vuorokauden aikana Hämeessä.

FORSSA. Poliisi jatkaa eilen illalla Forssan keskustassa tapahtuneen ampumatapauksen selvittelyä. Tapahtuneesta on kirjattu rikosilmoitus ampuma-aserikoksesta ja vaaran aiheuttamisesta. Rikosnimekkeet saattavat muuttua tai tarkentua tutkinnan edetessä.
Asiasta tiedotetaan tarvittaessa lisää aikaisintaan sunnuntaina iltapäivällä.

FORSSA. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän sunnuntain vastaisena yönä kello kahden jälkeen Forssan keskustaan. Ilmoituksen mukaan kaksi miestä oli paininut ja sen tiimellyksessä oli autoon tullut vaurioita ravintolan edustalla.
Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että kolmekymppinen mies oli hyökännyt toisen miehen kimppuun ja lyönyt häntä. Miesten välille oli kehittynyt painiottelu, jonka tiimellyksessä kaksikko oli kaatunut autoa vasten.
Poliisi kirjasi tapahtuneesta rikosilmoituksen pahoinpitelystä, johon paikalta poistunut kolmekymppinen mies on epäilty.

FORSSA. Poliisipartio kirjoitti nuorukaiselle sakkovaatimuksen rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Partio havaitsi traktorimönkijän kulkevan olosuhteisiin nähden suurella nopeudella Forssan keskustassa. Partio mittasi mönkijän keskinopeudeksi 78 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h,
Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumukseen ylittävän tuloksen, joten hänelle tehtiin puhalluskoe tarkkuusalkometrillä ja sen tulos oli 0,25 mg/l.

HATTULA. Kolmekymppinen mies kuljetti pakettiautoa alkoholinvaikutuksen alaisena lauantaiaamuna Pälkäneentiellä. Kuljettaja puhalsi seulonta alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen ja tarkkuusalkometriin 0,53 mg/l.
Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

JANAKKALA. Poliisipartio havaitsi moposkootterin tien sivussa sunnuntaiyönä Harvialantiellä. Partio pysähtyi paikalle ja partiolle selvisi, että nuori tyttö oli ajautunut ulos tieltä kuljettamallaan skooterilla ja hän oli kaatunut.
Skootterin kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0.63 mg/l tuloksen. Hänet käytettiin verikokeissa verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkellä. Poliisipartio määräsi kuljettajan väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

HÄMEENLINNA. Kolmekymppinen nainen oli anastanut proteiinipitoisia tuotteita marketista ja suklaata kioskista lauantaiaamuna Parolantiellä. Poliisipartio havaitsi partioidessaan, että kaupan myyjä viittoilee heille. Myyjä yritti estellä kaupan edestä polkupyörällä lähtevää naista. Nainen pääsi lähtemään pihasta myyjän estelyistä huolimatta, mutta poliisipartio tavoitti naisen. Hän oli pudottanut matkalla kaksi proteiinijuomapurkkia.
Kaupalla selvisi, että nainen oli laittanut vaatteidensa alle proteiinijuomia ja rahkaa noin neljän euron arvosta. Samalla selvisi, että nainen oli käynyt anastuspuuhissa myös läheisessä kioskissa. Sieltä hän oli anastanut suklaapatukoita noin viiden euron arvosta.
Lisäksi myymälävarkaan hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa vähäinen määrä huumausaineita ja teräase. Naisen epäillään syyllistyneen näpistykseen, huumausaineen käyttörikokseen sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.

HÄMEENLINNA. Poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten sunnuntaiyönä kello puoli neljän aikoihin Paroisilla. Autoa kuljettanut nuori mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

HÄMEENLINNA. Kolmekymppinen mies ajoi henkilöautolla poliisiauton perässä varhain sunnuntaiaamuna poliisiaseman läheisyydessä. Partio pysähtyessä, tuli henkilöauton kuljettaja kysymään neuvoja kaverinsa löytämiseksi. Mies vaikutti päihtyneeltä ja hän puhalsikin seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen.
Kuljettaja vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,61 mg/l. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.

RIIHIMÄKI. Kauppaliikkeen vartijat ja poliisipartio ottivat kiinni nelikymppisen myymälävarkaan lauantaina iltapäivällä Voimalankadulla. Hän oli irrottanut kaksi modeemia ja älykellon hälytinkoteloistaan ja laittanut ne reppuunsa. Miehen hallusta löytyi murtoväline sekä teräase.
Mies otettiin kiinni varkauden yritykseen, murtovälineen hallussapitoon sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.

LAHTI. Vartija otti kiinni myymälävarkaan lauantaiaamuna Holmassa. Vartija oli havainnut kolmekymppisen naisen irrottavan hälytinlaitteita pelikonsolista ja kuulokkeista. Vartija meni puuttumaan tilanteeseen ja hän lähti kuljettamaan epäiltyä myymälävarasta kaupan takatiloihin. Nainen yritti lähteä karkuun, jolloin vartija kaatoi hänet maahan. Kiinniottotilanteessa nainen yritti ottaa vartijan teleskooppipatukan ja tilanteessa rikkoontuneen viinapullon sirpaleita. Vartija sai laitettua naiselle käsiraudat, mutta silti hän yritti lähteä juoksemaan karkuun. Naisen hallusta löytyi noin 430 euron arvosta tuotteita.
Nainen tuotiin poliisilaitokselle epäiltynä varkauden yrityksestä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Kuulustelutilanteen aikana selvisi, että nainen oli ollut varkaissa edellisenä yönä rantabaarissa Mukkulassa. Baarista oli anastettu ainakin alkoholijuomia.
Naisen asuntoon määrättiin tehtäväksi kotietsintä, jonka yhteydessä löytyi baarista anastettua omaisuutta sekä tekijäkumppanina ollut kolmekymppinen mies. Hänet otetiin kiinni epäiltynä varkauteen.

LAHTI. Poliisille tuttu liki kolmekymppinen mies oli polkupyörävarkaissa varhain sunnuntaiaamuna Lahden Kärpäsessä. Valpas kansalainen yllätti pyörävarkaan, kun tämä oli avaamassa hänelle kuulumattoman polkupyörän lukkoa. Pyörävaras yritti lähteä karkuun tilanteessa, mutta sivullinen sai pidettyä hänet aisoissa. 
Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus varkauden yrityksestä, johon rikokseen mies otettiin kiinni.
 

Forssa Hattula Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Riihimäki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta