Rattijuopumuksia ja hirvikolareita Pohjois-Karjalassa

Julkaisuajankohta 23.1.2022 11.19
Uutinen

Miehen epäillään syyllistyneen muun muassa rattijuopumukseen Joensuussa. Hirvikolari Polvijärvellä ja Joensuussa. Miehen epäillään syyllistyneen muun muassa törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja rattijuopumukseen Joensuussa.

Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta henkilöautolla sekä huumausaineen käyttörikokseen Joensuun Hukanhaudan kohdalla Imatrantiellä (Valtatie kuusi) lauantaina noin kello 15.30. Miehelle tehty puhalluskoe antoi nollatuloksen, mutta huumepikatesti  antoi positiivisen tuloksen. Miehellä ei ole voimassaolevaa ajokorttia. Poliisi  pysäytti miehen kuljettaman auton normaalissa liikennetarkastuksessa. Mies oli yksin autossa. Miehen ajossa ollut henkilöauto oli anastettu edellisenä yönä Joensuun Mutalasta ja miehen epäillään edellä mainittujen lisäksi syyllistyneen moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen.


Henkilöauto ja hirvi kolaroivat Polvijärvellä, Viitalahden kohdalla Joensuuntiellä(Seututie n:o 502), lauantaina noin kello 18.15. Henkilöauton tuulilasi meni kolarissa rikki ja hirvi kuoli tapahtumapaikalle. Yksi henkilö loukkaantui kolarissa lievästi. 


Kuorma-auton ja varsinaisen perävaunun yhdistelmä ja hirvi kolaroi Joensuun Enon Hutunvaarassa, Romppalantiellä (Seututie n:o 515), lauantaina noin kello 22.30. Hirvi juoksi tielle Romppalan suuntaan ajaneen rekan eteen, Ruosmanlammen risteyksen jälkeen.  Vetoauto vaurioitui törmäyksessä. Hirvi kuoli tapahtumapaikalle.


Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta henkilöautolla sekä huumausaineen käyttörikokseen Joensuussa ja Kontiolahdella sunnuntaina kello 2 jälkeen. Poliisi näytti miehen kuljettamalle autolle pysäytys- ja hälytysvaloa Joensuun Karsikossa. Mies lähti ajamaan karkuun kohti Ilomantsia, käyttäen huomattavaa ylinopeutta. Mies ajoi Ilomantsintietä(Kantatie n:o 74) Tervasuontien risteykseen. Kyseisessä risteyksessä poliisi oli valmiina piikkimaton kanssa pysäyttämään miehen kuljettaman auton. Mies käänsi auton hieman ennen Tervasuontien risteystä ja lähti ajamaan takaisin Joensuun suuntaan käyttäen huomattavaa ylinopeutta. Iiksenjoen kohdalla Ilomantsintiellä, poliisi oli  valmiina pysäyttämään miehen kuljettaman auton piikkimattoa käyttäen. Mies ajoi auton ulos tieltä ennen piikkimattoa. Mies vaikutti päihtyneeltä ja hän  kieltäytyi huumepikatestistä. Miehen hallusta  löytyi huumausainetta. Miehellä ei ole voimassaolevaa ajokorttia
 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Kontiolahti Pohjois-Karjala Polvijärvi Uutinen