Rattijuopumuksia Meri-Lapissa

Julkaisuajankohta 18.9.2022 14.33
Uutinen

Kemissä on ollut useita rattijuopumuksia, joista kaksi on ollut huumausaineiden vaikutuksenalaisena ja yksi alkoholin ja huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Rattijuopumus Kemissä


Poliisipartio pysäytti liikennevalvonnan yhteydessä Kemissä lauantaipäivänä Veitsiluodontiellä henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastamista varten. Kuljettajana oli keski-ikäinen mies, jolla ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta. Mies oli päihtyneen oloinen ja hänelle tehtiin alkometri- ja huumausainepikatestit. Mies puhalsi nolla-promillea alkometriin, mutta huumausainepikatesti näytti positiivisen tuloksen amfetamiinille.
Miestä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.


Rattijuopumus Kemissä


Lauantai-iltana partio pysäytti henkilöauton Perämerentiellä Kemissä. Entuudestaan poliisin tuntema keski-ikäinen mieskuljettaja kieltäytyi huumausainepikatestistä, joten hänet vietiin verikokeisiin sairaalaan sen selvittämiseksi, että onko hänellä ajokykyyn vaikuttavia huumausaineita veressään. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.


Törkeä rattijuopumus Kemissä


Edellisestä päästyään tuo samainen poliisipartio jatkoi öistä taivaltaan pimenevässä ja syksyisessä lauantai-illassa Kemissä. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus henkilöautosta, joka ajaa hätävilkut päällä. Ilmoittajalle oli herännyt epäilys, että henkilöauton kuljettaja oli päihtynyt, koska autoa ajettiin vähän miten sattuu heittelehtien.


Partion vankan ja tanakan sekä innokkuuden tasapainottaman kokemuksen avulla henkilöauto ajoi ns. "haaviin". Partio tarkasti nuorehkon kuljettajamiehen ajokunnon ja se ei ollut lainkaan hyvä: mies puhalsi alkometriin yli törkeän rattijuopumuksen ylittävän rajan. Mies kertoi myös käyttäneensä huumausainetta.


Miehelle määrättiin ajokielto ja esitutkintaprosessi käynnistyy törkeänä rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.
 

Kemi Lapin poliisilaitos Lappi Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta