Rattijuopumuksia, mökkimurto ja huijausyrityksiä Etelä-Karjalassa

25.1.2021 11.04
Uutinen

Kahden kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen Etelä-Karjalassa viikonlopun aikana. Savitaipaleella murtauduttiin kesämökkiin ja anastettiin irtainta omaisuutta. Poliisi varoittaa postin nimissä tehdyistä huijauksista.

Poliisi tavoitti liikennevalvonnan yhteydessä Etelä-Karjalassa viikonloppuna kaksi rattijuopumuksesta epäiltyä henkilöauton kuljettajaa. Toisen kuljettajan epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena, ilman vaadittavaa ajo-oikeutta, ja syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Toista kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Poliisi tavoitti kuljettajat Lappeenrannasta Kesämäen kaupunginosasta ja Imatralta Mansikkalan kaupunginosasta.
 

Mökkimurto Savitaipaleella

Savitaipaleella murtauduttiin kesämökkiin ja anastettiin mm. olutta ja ruokatarvikkeita. Mökillä ei oltu käyty hetkeen ja ilmoittaja huomasi murron 22.1. 

Poliisi muistuttaa, että varkauksia voi ennalta ehkäistä kunnollisella lukituksella, valaistuksella ja hankkimalla valvontalaitteita. 
 

Poliisi varoittaa huijausviesteistä

Kaakkois-Suomen poliisille on tehty vuoden alussa muutama rikosilmoitus, joissa puhelimeen on tullut postin nimissä tekstiviesti, jossa pyydetään maksamaan postitoimituskuluja. 

Viesteissä on yleensä linkki, jonka avaamisen jälkeen sivusto on pyytänyt syöttämään verkkopankkitunnukset tai viestiin pyydetään vastaamaan pankkikorttitiedot, jotka luovuttamalla tililtä on tehty luvattomia tilisiirtoja.

Poliisi muistuttaa, että verkkopankkitunnuksia tai korttitietoja ei tule koskaan antaa ulkopuoliselle.

Ohjeet huijausviestien varalle

  • Älä avaa linkkiä ja älä anna tietojasi.
  • Jos olet antanut korttisi tai verkkopankkisi tiedot, ota välittömästi yhteyttä pankkiisi ja tee sen jälkeen ilmoitus poliisille.

Lisätietoja Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta.
 
 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen
Kaakkois-Suomen poliisilaitos
huijaus
liikennerikokset
rikosasiat
varallisuusrikokset
varkaus