Rattijuopumuksia viikon aikana Salossa ja Somerolla

Julkaisuajankohta 3.7.2022 10.37
Uutinen

Salossa ja Somerolla poliisia ovat työllistäneet viikon aikana rattijuoppojen aiheuttamat liikennetehtävät.

Maanantaina Somerolla Ihamäentiellä paikkakuntalainen nuorehko mieshenkilö oli kovan tilannenopeuden vuoksi menettänyt kuljettamansa henkilöauton hallinnan ajautuen tieltä ulos ja auto kääntynyt ulosajossa katolleen. Kyydissä hänellä oli kolme matkustajaa. Autossa olijat eivät ulosajossa loukkaantuneet. Kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävän tuloksen ja hänellä ei ole auton ajamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.


Tiistai-iltana hätäkeskukseen oli tullut ilmoitus Salon Santaojantiellä valaisinpylvääseen törmänneestä henkilöautosta. Henkilöauto oli törmäyksen jälkeen poistunut paikalta. Poliisi tavoitti kyseisen auton ja kuljettajana toimineelle salolaiselle mieshenkilölle suoritettu puhalluskoe ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.


Tiistai-iltana poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten Somerontiellä Salossa. Kuljettajana toimi nuori mieshenkilö, jolle suoritettu puhalluskoe näytti alkoholin osalta nollat, mutta huumausainepikatesti oli positiivinen kannabikselle. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.


Keskiviikko yönä kello kahden aikaan ilmoitettiin hätäkeskukseen Salon keskustassa ajaneesta skootterista, jossa kyydissä olijalla ei ollut kypärää. Poliisipartio tavoitti kyseisen skootterin Salon keskustassa. Skootterin kuljettaja ei välittänyt poliisin antamista pysäytysmerkeistä vaan ajoi poliisia pakoon mm. kevyenliikenteen väyliä pitkin. Skootterin kuljettaja kaatui ennen Moision riippusiltaa ja hän vastusti rimpuillen poliisin kiinniottoa. Skootteria kuljetti paikkakuntainen nuori mieshenkilö, jolle suoritettu puhalluskoe ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, niskoittelusta poliisia vastaan sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
 

Liikenne Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Salo Somero Uutinen Varsinais-Suomi