Raumalla ja Eurassa useita rattijuopumuksia viikonloppuna

Julkaisuajankohta 16.5.2022 10.26
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi tavoitti viikonloppuna useita päihtyneitä kuljettajia liikenteestä Porin ja Euran alueella.

Lauantai-iltapäivällä Lounais-Suomen poliisin partio pysäytti Raumalla liikennevalvonnan yhteydessä ajoneuvon, jonka kuljettaja vaikutti päihtyneeltä. Mieskuljettajalle tehtiin huumausainepikatesti.

Tuloksen perusteella kuljettajaa epäillään huumausaineen käyttörikoksesta, ja hänet kuljetettiin verikokeisiin. Miestä epäillään lisäksi rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

Lauantai-iltana poliisi sai ilmoituksen henkilöauton ja mopotraktorin välisestä törmäyksestä Raumalla. Paikan päällä selvisi, että henkilöauton kuljettaja ei ollut ajokuntoinen. Poliisin tekemän puhalluskokeen tulos osoitti 1,2 promillea. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Väliaikaisia ajokieltoja Eurassa

Eurassa partio pysäytti lauantai-iltana henkilöauton, joka osoittautui katsastamattomaksi ja liikennekäytöstä poistetuksi. Huumausainepikatestin perusteella auton kuljettajana toiminut mies ei ollut ajokuntoinen.

Miestä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hänet kuljetettiin verikokeisiin ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

Sunnuntaiaamuyöllä poliisipartio suoritti Euran Kauttualla puhallusratsiaa. Henkilöautoa kuljettaneen miehen puhalluskokeen tulos osoitti 0,92 promillea, minkä perusteella häntä on syytä epäillä rattijuopumuksesta.

Miehelle tehty huumausainepikatesti lisäsi epäillyksi rikokseksi myös huumausaineen käyttörikoksen. Miehelle suoritettiin verikoe, ja poliisi määräsi hänet väliaikaiseen ajokieltoon. 
 

 

Eura Lounais-Suomen poliisilaitos Rauma Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta