Takaa-ajoja maalla ja vesillä Kuopiossa

Julkaisuajankohta 3.7.2022 10.21
Uutinen

Poliisi ajoi henkilöautoa takaa Kuopion keskustassa. Matkustajasatamassa veneilijä pakeni poliisivenettä. Rattijuoppo törmäsi poliisiautoon moottoritiellä.

Törkeä rattijuopumus Kuopiossa


Poliisille ilmoitettiin epävarmasti ajavasta henkilöautosta Kuopion Puutarhakadulla Lauantaina noin kello 14.30. Ilmoituksen mukaan henkilöauton kuljettaja oli pysäköinyt auton Puutarhakadulle ja poistunut sen luota. Autossa oli jälkiä kolaroinnista ja sen kuljettaja vaikutti päihtyneeltä. Poliisin mennessä paikalle, oli auton kuljettaja palannut autolle ja lähtenyt uudelleen ajoon. 


Poliisipartio tapasikin henkilöauton Puutarhakadulta pysähtyneenä, mutta kuljettaja ei totellut poliisin käskyjä ja lähti uudelleen ajoon. Tässä vaiheessa tehtävään liittyi muitakin poliisipartioita. Henkilöauto lähti pakenemaan käyttäen kovaa ylinopeutta. Pako suuntautui Kuopion keskustaan, jossa auton kuljettaja ajoi punaisia liikennevaloja päin ja aiheutti useita vaaratilanteita muille tienkäyttäjille. Pakomatka päättyi Puijonkadun ja Asemakadun risteykseen. Auton kuljettaja yritti vielä päästä juosten karkuun, mutta poliisi otti hänet kiinni. 


Poliisi suoritti auton 19-vuotiaalle mieskuljettajalle puhalluskokeen, jonka perusteella hänen on syytä epäillä syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Tämän lisäksi hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja virkamiehen vastustamiseen. Tapahtuma-aikaan lauantaina Kuopion keskustassa oli runsaasti muuta liikennettä.

 
Rattijuoppo kolaroi poliisiauton kanssa Kuopiossa


Noin 30-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen Kuopiossa moottoritiellä Päivärannan kohdalla. Liikennevalvontaa suorittanut poliisipartio ajoi siviilimallisella poliisiautolla valtatiellä 5 kohti etelää. Päivärannan kohdalla poliisipartio huomasi takaa lähestyvän henkilöauton, jonka ajo oli epävarmaa. Henkilöauto ajautui lähestyessään kulkusuunnassaan vasemmalle moottoritien keskikaidetta kohti. Lisäksi henkilöauton vauhti näytti silmämääräisesti kovalta. 


Tämän jälkeen henkilöauto törmäsi noin 80 km/h ajaneen poliisiauton perään. Törmäyksen voimasta poliisiauto liikahti hieman eteenpäin, mutta pysyi ajokaistallaan ja kuljettajansa hallinnassa. Poliisiautoon törmännyt auto nousi Saarijärven rampista ylös ja pysähtyi Rastaantiellä olevan huoltamon pihaan. Poliisi otti siellä miehen kiinni ja suoritti tälle puhalluskokeen. Kokeen ja liikennekäyttäytymisensä perusteella miehen on syytä epäillä syyllistyneen rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 


Takaa-ajo vesillä Kuopiossa


Päihtyneen keski-ikäisen miehen epäillään syyllistyneen useisiin rikoksiin Kuopion matkustajasataman läheisyydessä lauantai-iltana.  Poliisille tulleen ilmoituksen mukaan päihtynyt mies oli ohjannut moottorivenettä ympäri satama-allasta käyttäen kovaa nopeutta. Sivullisten ilmoitusten perusteella mies oli esitellyt kiväärimallista asetta ja huutanut rannassa olleille ihmisille uhkauksia. 


Poliisi sai nopeasti oman veneen käyttöönsä ja lähti tavoittamaan miestä. Kun mies huomasi poliisiveneen, hän lähti pakoon suuntanaan Saaristokaupunki. Pakomatka suuntautui lopulta Maljalahteen, jossa poliisi pääsi veneen läheisyyteen. Poliisi pääsi nousemaan veneen kyytiin ja sen ohjaaja otettiin kiinni. Miehen ohjaamasta veneestä löydettiin ilmakivääri. Miehen epäillään syyllistyneen vesiliikennejuopumuksen lisäksi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, laittomaan uhkaukseen, järjestysrikkomukseen ja niskoitteluun poliisia vastaan. 
 

Itä-Suomen poliisilaitos Kuopio Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta