Törkeä rattijuopumukset Joensuussa ja Nurmeksessa

Julkaisuajankohta 27.11.2021 12.17
Uutinen

Poliisi tavoitti kolme rattijuopumuksista epäiltyä Pohjois-Karjalassa perjantain ja lauantain välisenä yönä, heistä kahta epäillään törkeästä rattijupumuksesta.

Lauantaiyönä hieman ennen kello kolmea Joensuun Jukolankadulta tuli poliisille ilmoitus, jonka mukaan auto oli ajettu ulos tieltä. Poliisin tullessa paikalle, ojassa oli henkilöauto ja sen luona kaksi henkilöä. Toinen oli toiminut kuljettajana ja puhalsi alkometriin 1,27 promillea. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Miehen epäillään kuljettaneen henkilöautoa huumausaineen vaikutuksen alaisena Teollisuustiellä Nurmeksessa perjantai-iltana puoli yhdeksän aikaan. Kuljettaja puhalsi alkometriin 0,38 promillea, hän oli hyvin sekava ja ihmetteli, kuinka on paikalle sattunut. Asiaa tutkitaan muun muassa törkeänä rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Lauantaiyönä puoli yhden aikaan Joensuussa syntyi rattijuopumusepäily. Ajo tapahtui kauppaliikkeen pysäköintialueella, jossa sivuluisurevittely herätti poliisipartion kiinnostuksen. Kaverinsa mopoautoa kuljettanutta henkilöä epäillään rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Kuljettaja puhalsi alkometriin 0,63 promillea. Mopoauton haltija oli kyydissä kolmannen kaverin kanssa.  
 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Liikenne Nurmes Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta