Törkeä rattijuopumus Nurmeksessa

Julkaisuajankohta 13.5.2022 8.58
Uutinen

Mies puhalsi Nurmeksessa 2,62 o/oo. Kiteella ammuttiin ilmakiväärillä naista käteen. Kaksi peuraa kuoli törmättyään autoon.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen Nurmeksessa Vallitiellä torstaina puolen päivän jälkeen. Hätäkeskukseen oli ilmoitettu epävarmasta ajajasta ja auto oli seilannut kaistallaan. Auto oli pysähtynyt ja autosta oli noussut mies, joka ei ollut meinannut pysyä pystyssä. Poliisin mentyä paikalle miehelle tehty puhalluskoe oli osoittanut 2,62 promillea. Miestä käytettiin verikokeessa, hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja ajokortti otettiin poliisin haltuun.

Kiteellä haja-asutusalueella mies oli ampunut naista kohti ilmakiväärillä myöhään torstai-iltana, yksi laukaus oli osunut käteen. Paikalle mennyt poliisipartio sai selville, että epäilty ja uhri tunsivat toisensa ja ampuminen oli tapahtunut pihasta toiseen välimatkan ollessa noin sata metriä. Osa laukauksista oli osunut talon seinään. Ennen ampumista ampuja oli häiriköinyt muulla tavoin. Vakavia vammoja ei tullut, tapausta tutkitaan pahoinpitelyn yrityksenä.

Nurmeksessa tapahtui peurakolari Nurmeksentiellä Korpelan kohdalla torstai-iltana. Kaksi peuraa juoksi tielle henkilöauton eteen. Peurat kuolivat, ihmisille ei tullut henkilövahinkoja. Riistamiehet toimittivat peurat pois, ajoneuvo vaurioitui ja kuljetusliike toimitti auton pois paikalta.
 

Itä-Suomen poliisilaitos Kitee Liikenne Nurmes Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta