Toukokuussa Liperissä kadonnut Seppo Karttunen edelleen kateissa

Julkaisuajankohta 4.7.2022 11.26
Uutinen

Poliisi kaipaa havaintoja Liperin Mattisenlahdelta: toukokuussa kadonnutta Seppo Karttusta ei ole löydetty.

Poliisi tiedotti 24.5.2022 yli 80-vuotiaan Seppo Karttusen katoamisesta. Katoamisesta oli tehty ilmoitus 21.5.2022. Karttuseen ei oltu saatu yhteyttä 14.5.2022 jälkeen. Pian ilmeni, että Karttusen vene oli poissa hänen rantapaikaltaan Liperin Mattisenlahdesta. Hätäkeskukseen oli ilmoitettu 16.5.2022 Pyhäselällä tyhjänä ajelehtivasta soutuveneestä. Vene on tunnistettu Karttusen veneeksi. Karttusen tiedettiin harrastavan verkkokalastusta. Löydettäessä veneestä puuttui toinen airo. 

Poliisi ei epäile asiassa rikosta ja kyseessä on poliisitutkinta nimikkeellä kadonnut henkilö.

Poliisi on tehnyt vesistöetsintöjä useita kertoja touko-kesäkuussa Pyhäselällä Mattisenlahden alueella yhdessä Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen kanssa, mutta Karttunen on edelleen kateissa. Etsintöjä on tehty myös vapaaehtoisvoimin. Poliisi pyytää nyt havaintoja Pyhäselältä Mattisenlahden alueelta etsintöjen suuntaamiseksi ja Karttusen löytämiseksi. Karttunen käytti usein veneillessään sinipunaisia kelluntaliivejä sekä vihreitä kumisaappaita. Myös veneen toinen airo on edelleen kateissa. Poliisi korostaa, että pienilläkin tai merkityksettömiltä tuntuvilla havainnoilla voi olla ratkaiseva merkitys Karttusen löytymisessä.

Mahdollisia havaintoja katoamiseen liittyen pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen [email protected], vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08-16.15.
 

Etelä-Savo Itä-Suomen poliisilaitos Pohjois-Karjala Pohjois-Savo Rikokset ja tutkinta Uutinen