Varkauksia Etelä-Karjalassa

4.5.2021 12.43
Uutinen

Imatralla anastettiin kuorma-autosta dieseliä ja Ruokolahdella anastettiin veneen perämoottori 2.-3.5.21 välisenä aikana.

Yrityksen kuorma-autosta anastettiin noin 300 litraa dieseliä Imatralla Vuoksenniskan kaupunginosassa 3.5. yön aikana. Epäilty oli jättänyt polttoainetankkiin letkun, mistä oli valunut noin 300 litraa dieseliä maahan ja loput 20 litraa jäänyt kanisteriin. Poliisi tutkii asiaa varkauden yrityksenä.

Ruokolahdella anastettiin veneessä kiinni ollut Mercury-perämoottori Pappilanlahden venepaikalta 2.-3.5. välisenä aikana. Poliisi tutkii asiaa varkautena.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 0295414559.

Kesä lähenee ja veneisiin kohdistuvat varkaudet lisääntyvät - ohjeita venevarkauksien varalle

Poliisi haluaa muistuttaa, että varkauksia voi ennalta ehkäistä seuraavilla keinoilla.

  • Tiedot talteen. Ota talteen veneesi tarkat tiedot, kuten moottorin valmistenumero, tyyppi ja valmistusvuosi, veneesi merkki ja tyyppi sekä kaikki yksilölliset tiedot, kuten naarmut, kolhut ym. Lisäksi veneestä kannattaa ottaa talteen kuva. Yksilöivät tiedot helpottavat tarkan rikosilmoituksen tekoa, mutta myös samalla oikean omistajan löytämistä.
  • Lukitse hyvin. Säilytä venettä ja perämoottoria aina asianmukaisesti lukittuna. Perämoottorin säilyttäminen muualla on myös hyvä ratkaisu. 
  • Lisää valvontaa. Tehostamalla valvontaa, esimerkiksi hankkimalla valvontalaitteita, voidaan ennalta estää rikoksia sekä lisätä rikollisten kiinnijäämisriskiä. Tallentava kameravalvonta ja GPS-paikannusjärjestelmä voi auttaa rikosten selvittämisessä ja varastetun omasuuden jäljittämisessä. 
  • Älä säilytä veneessä arvokasta omaisuutta. Pidä omaisuus pois näkyviltä, jotta se ei houkuttele varasta.


 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen
Kaakkois-Suomen poliisilaitos
rikosasiat
varkaus