Vasta piikkimatto pysäytti karkuun ajavan autoilijan Lahdessa

Julkaisuajankohta 1.10.2022 10.16
Uutinen

Hämeen poliisin kentällä työskentelevillä poliiseilla oli vuorokauden aikana reilu 250 tehtävää. Poliisin suojiin päätyi erinäisistä syistä 18 henkilöä.

Kanta-Häme

Kello 19.15 aikoihin pysäytti partio Lopella Sajatiellä henkilöauton, jolle mitattiin nopeudeksi 86 km/h, kun kyseisellä tieosuudella on nopeusrajoitus 60 km/h. Autoa kuljettanut noin 55-vuotias mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 1.54 o/oo. Mies kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, joka vahvisti törkeän rattijuopumus epäilyn.

Kello 22.45 aikoihin sai partio tehtävän Hämeenlinnassa sijaitsevan hotellin aulaan, johon oli tullut hysteerinen nainen kertomaan, että hänen miesystävänsä oli pahoinpidellyt häntä ulkona. Partion tullessa paikalle, selvisi asianomistajan kertomana, että hänelle ja hänen miesystävällensä oli tullut suusanallista riitaa, liittyen miehen alkoholinkäyttöön. Mies oli tästä hermostunut ja lyönyt naista useaan otteeseen kasvojen alueelle sekä kuristanut häntä. Naisen miesystävä tavattiin hotellin sisäänkäynnin luota ja häntä kiinniotettaessa alkoi mies vastustamaan voimakkaasti kiinniottoa. Miehelle jouduttiin laittamaan käsiraudat kuljetuksen turvaamiseksi. Poliisilaitoksella mies jatkoi vielä voimakasta vastarintaansa huonolla menestyksellä. Miestä epäillään pahoinpitelystä ja virkamiehen vastustamisesta.

Kello 01.30 aikaan pysäytti partio Hattulassa Alppimäentiellä henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut alle 20-vuotias mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Tarkkuusalkometrikoe vahvisti rattijuopumus epäilyn.

Hiukan ennen neljää sai partio tehtäväksi mennä Riihimäellä Kauppakujalla sijaitsevan ravintolan edustalle selvittämään järjestyksenvalvojaan kohdistunutta pahoinpitelyä. Tapahtumapaikalla selvisi, että järjestyksenvalvoja oli poistanut ravintolasta päihtynyttä naista ja jostain syystä toimenpide ei miellyttänyt noin 30-vuotiasta miestä, joka oli käynyt järjestyksenvalvojan päälle. Mies oli lyönyt järjestyksenvalvojaa nyrkillä kasvoihin, jonka jälkeen järjestyksenvalvoja oli joutunut käyttämään OC-sumutetta miehen taltuttamiseksi. Järjestyksenvalvojan kasvoihin tuli sairaanhoitoa vaativa ruhje. Pahoinpitelijä toimitettiin poliisiasemalle rauhoittumaan.

Päijät-Häme

Kello 22.30 mittasi moottoripyöräpoliisi Lahdessa uudella ohitustiellä itään päin menevälle henkilöautolle nopeudeksi 115 km/h. Kyseisessä kohdassa on nopeusrajoitus 80 km/h. Autoa lähti pysäyttämään poliisitunnuksellinen henkilöauto, joka pääsi kohde auton perään VT12 tiellä. Partio kytki pysäytysvalot ja hälytysäänet päälle, mutta auto jatkoi matkaansa kohti Nastolaa, välittämättä pysäytysvaloista. Auto kääntyi Villähteen liittymästä alas ja kohti Villähdettä. Ajoneuvon nopeus oli Villähteen taajaman kohdalla noin 80 km/h, kun kyseisellä osuudella on 40 km/h nopeusrajoitus. Auto jatkoi matkaansa kohti Lahden keskustaa ja Levon hautausmaan kohdalla sen nopeus oli 104 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h. Tässä vaiheessa oli tehtävälle liittynyt muitakin partioita ja auton eteen saatiin asetettua piikkimatto Karistonkadun liittymän kohdilla. Auto ajoi piikkimattoon, mutta jatkoi vielä hetken aikaa matkaansa, ennen kuin sen renkaat tyhjenivät. Autosta kiinniotettiin noin 40-vuotias mies, jolla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kaksi kertaa. Miehen hallusta löytyi myös huumausaineiden käyttövälineitä. 

Kello 23.30 aikaan sai partio tehtäväksi mennä Heinolassa Jyrängössä sijaitsevaan ravintolaan, jossa ilmoituksen mukaan olisi ollut mies aseen kanssa sisällä. Paikalta ei tavattua enään aseistettua henkilöä, jonka vuoksi partio suoritti lähietsintää alueella. Yhden lähistöllä olevan auton takapenkillä havaittiin osittain piilotettuna oleva pitkäpiippuinen ase. Autolla liikenteessä oleva noin 40-vuotias nainen löytyi ravintolan sisältä ja hän luovutti auton avaimet partiolle. Autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi luvattoman kiväärin lisäksi auton takakontista alle 40-vuotias mies piilosta. Miehellä oli voimassa oleva etsintäkuulutus perässänsä. Hän oli jäänyt palaamatta vankilaan vankilomiltansa. Mies ja nainen kiinniotettiin ja toimitettiin poliisilaitokselle odottelemaan jatko toimenpiteitä.
 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta