Vesiliikennerajoituksia Turun Ruissalossa viikonloppuna

Julkaisuajankohta 6.7.2022 8.54
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi rajoittaa vesiliikennettä Turussa Ruissalon Kansanpuiston edustalla Ruisrock-festivaalin ajan 8.–10. heinäkuuta. Myös dronen lennättäminen on kiellettyä alueella tapahtuman ajan.

Ruissalon Kansanpuiston edustan vesialueen vesiliikennettä rajoitetaan merkityllä väylällä ja sen läheisyydessä. Rajoitukset astuvat voimaan perjantaina 8. heinäkuuta kello 12 ja päättyvät puolenyön aikaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. 

Rajoitukset koskevat merkityllä laivaväylällä ankkuroimista, pysäyttämistä ja uimista. Ankkuroiminen merkityllä laivaväylällä ja sen ulkopuolella rantaan saakka väylän molemmin puolin on kiellettyä. Rajoitus ei kuitenkaan koske Hirvensalon puolella olevan pursiseuran edustan lahtea.

Hetkellinenkin pysäyttäminen tai edestakainen tarpeeton ajo merkityllä laivaväylällä ja väylän ulkopuolella on kiellettyä Kansanpuiston laiturin kaupunginpuoleisesta reunasta Jänessaaren loiston tasalle asti.

Myös veneestä uimaan lähteminen on kiellettyä edellä mainituilla rajoitusalueilla.

Lisäksi ilmatilaa rajoitetaan tapahtuman ajan. Dronella lentäminen on kiellettyä tapahtuman yläpuolella sekä Kansanpuiston läheisyydessä yhden kilometrin säteellä. 

Rajoitusten noudattamista valvovat tapahtuman järjestyksenvalvojat, rajavartiolaitos sekä poliisi.

Lounais-Suomen poliisilaitos Turku Uutinen