Viikonlopun rattijuopot

27.9.2021 14.22
Uutinen

Joensuun Karsikosta ja Hukanhaudalta tuli poliisille ilmoitukset autoista ja heittelehtivästä ajotyylistä.

Sunnuntai-iltana kuuden aikaan Joensuun Karsikosta tuli poliisille ilmoitus pakettiautosta ja sen heittelehtivästä ajotyylistä. Poliisi tavoitti kohdeauton ja sen kuljettajalle tehtiin huumausaineen pikatesti. Vaikka puhallus alkometriin näytti nollaa, oli huumausainetestin tulos positiivinen amfetamiinille. Kuljettaja kertoi poliisille käyttäneensä lääkkeitä, amfetamiiniä ja kannabista.
Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Sunnuntai-iltana Puoli seitsemän aikoihin Joensuun Hukanhaudalta tuli niin ikään ilmoitus epäillystä rattijuopumuksesta. Poliisi tavoitti jo kotiinsa ehtineen miehen ja puhallutti hänet. Puhallustulos oli 1,79 promillea. Auton moottoritila oli edelleen lämmin. Mies kuljetettiin verikokeisiin ja asian selvittely jatkuu esitutkinnassa. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Ajo-oikeudeton kuljettaja jäi poliisin haaviin Liperin Ylämyllyllä. Moottoripyörä poliisi pysäytti sunnuntaina puoli seitsemän aikaan henkilöauton.  Auton omistaja istui apukuljettajana. Kaveri, joka autoa ajoi, oli liikenteessä ilman ajo-oikeutta. Kuljettaja jäi oikeudetta-ajosta kiinni jo 12. kerran. 
 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Liikenne Liperi Pohjois-Karjala Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Itä-Suomen poliisilaitos
ajo-oikeus
liikennejuopumus