Näpistyksiä ja rattijuopumuksia Hämeessä.
Näpistyksiä ja rattijuopumuksia Hämeessä

21.1.2021 8.51
Uutinen

Kulunut vuorokausi on ollut Hämeen Poliisilla tehtävämäärällisesti normaali talvivuorokausi. Poliisitehtäviä vuorokauden aikana oli 178 kappaletta Kanta- ja Päijät-Hämeessä.

LAHTI
Parikymppisen miehen ja naisen epäillään syyllistyneen näpistykseen tavaratalossa Lahden keskustassa keskiviikkona iltapäivällä. Vartija otti vaatteita ja kosmetiikkaa anastaneen kaksikon kiinni tavaratalon ulkopuolelta. Miehen hallusta löytyi anastettujen tuotteiden lisäksi epäiltyä huumausainetta. Molempia henkilöitä epäillään näpistyksestä ja huumausainerikoksesta.

Mieshenkilön epäillään syyllistyneen lievään petokseen jättämällä taksikyydin maksamatta Lahdessa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Mies oli ottanut taksikyydin Mukkulasta kaupungin toiselle laidalle ja perille päästyään mies oli livahtanut taksista yön pimeyteen maksamatta kyytiä. Poliisi jatkaa asian selvittämistä.

HÄMEENLINNA
Hieman yli parikymppisen miehen epäillään syyllistyneen näpistykseen ja vahingontekoon kauppaliikkeessä Hämeenlinnassa keskiviikkona. Mies oli anastanut kaupasta mm. alkoholijuomia ja yrittänyt paeta paikalta juoksemalla kassan ohi. Mies oli paetessaan kuitenkin törmännyt kaupan ulko-oveen aiheuttaen oven rikkoutumisen. Poliisi otti myyjän taltuttaman vastahakoisen miehen kiinni tapahtumapaikalta.

Poliisi tavoitti ajokiellossa olevan 26-vuotiaan miehen kuljettamassa henkilöautoa Hätilässä torstaina aamuyöllä. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti osoittautui positiiviseksi. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

IITTI
Poliisipartio pysäytti keskiviikkona iltapäivällä 46-vuotiaan miehen kuljettaman henkilöauton Kausalassa tarkastusta varten. Auton kuljettaja puhalsi alkometriin rattijuopumuksen rajan ylittävän lukeman. Poliisipartio kirjasi miehelle sakon rattijuopumuksesta ja määräsi hänet ajokieltoon.

HARTOLA
Valtatiellä 4, Hartolan eteläpuolella, tapahtui ulkomaalaisen puoliperävaunuyhdistelmän ulosajo keskiviikkona iltapäivällä. Pohjoista kohti ajaneen yhdistelmän kuljettaja oli menettänyt ohituskaistaosuudella ajoneuvon hallinnan, minkä seurauksena ajoneuvoyhdistelmä oli suistunut keskikaiteen ja vastaantulijoiden kaistan yli ojaan. Ajoneuvon kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa.  Ajoneuvoyhdistelmän hinaaminen aiheutti liikennehaittaa pitkälle iltaan. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
 

Häme Police Department Kanta-Häme Law enforcement and response News Päijät-Häme Traffic
Polisinrättningen i Tavastland
drunk driving
shoplifting
traffic accidents