Murupolku

Poliisi - Yhteystiedot - Poliisiasema ja poliisilaitos

Espoon pääpoliisiasema, aseen esitys

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen pääpoliisiasema
Aseen esitykset pääsääntöisesti tiistaisin vain ajanvarauksella. Varaa aika poliisin nettisivuilta https://asiointi.poliisi.fi/ajanvaraus-fe . Yhdellä 10 minuutin ajalla voit esittää enintään kolme (3) asetta. Vitikka 1 E, 02630 Espoo, "Aseiden tarkastus". HUOM! Uusi osoite aseen esittämiselle 11.5. lähtien on Vitikka 1 E. Asetarkastuksen vieressä on asiakkaille erillinen pysäköintipaikka Vitikka 1 F.

Hätätapauksessa soita aina 112.

Asioi ensisijaisesti verkossa. Varaa palveluaika ennalta, milloin mahdollista. Tutustu ohjeisiin ennen passin, henkilökortin tai muun luvan hakua tai rikosilmoituksen tekoa.

Vireillä oleviin asioihin vastaa poliisilaitos, joka asiaasi käsittelee. Pöytäkirjat ja jäljennökset voit tilata poliisilaitokselta tai -asemalta.  

Puhelu 0295-numeroon maksaa

 •     paikallisverkkomaksun (pvm), kun soitat kiinteästä verkosta
 •     matkapuhelinmaksun (mpm), kun soitat matkapuhelimesta
 •     ulkomaanpuhelumaksun, kun soitat ulkomailta.

Maksat puhelusta oman operaattorisi hinnaston mukaan. Myös jonottaminen maksaa.

Käyntiosoite

Vitikka 1 E, 02630 ESPOO

Postiosoite

PL 20, 02631 ESPOO

Aukioloajat

Ti 9-11 ja 12-16.

Puhelinnumerot

 • Vaihde
  0295 430 281
 • Lupapalvelu neuvonta ja ajanvaraus
  0295 419 800
 • Palvelupäivystys
  0295 438 033
 • Palvelupäivystys
  0295 438 031

Palvelemme näissä asioissa

Aseen esittäminen

Ase esitetään poliisille pääsääntöisesti omistajanvaihdoksen tai luvan muuttamisen yhteydessä. Poliisi voi myös pyytää aseen esittämistä muusta syystä

Palvelupisteen ohje

Ase esitetään, noudetaan tai luvutetaan Espoon pääpoliisiasemalla osoitteessa Nihtisillankuja 4, 02630 Espoo, ovi A9, " ASEIDEN TARKASTUS. Asetarkastuksen vieressä on asiakkaille erillinen pysäköinti, josta opastus aseiden tarkastukseen. Ase on ehdottomasti oltava lataamaton ja se on kuljetettava tarkastukseen suojattuna. Kiikaritähtäimet tulee olla irrallisena aseesta, mikäli niiden alla on tunnistetietoja. Ota mukaasi esitettävä ase ja henkilöllisyystodistus ( passi tai poliisin myöntämä henkilökortti)