Murupolku

Navigointivalikko

Julkaisut

Julkaisut

Poliisihallituksen julkaisusarjassa julkaistaan sisäiseen turvallisuuteen ja poliisin toimintaan liittyviä tutkimuksia, selvityksiä ja työryhmäraportteja.

Jotkin julkaisut eivät ole saavutettavia. Voit tiedustella niitä Poliisihallituksen kirjaamosta osoitteesta [email protected] Ennen vuotta 2018 tehdyt julkaisut eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia.

Sisältöjulkaisija

Poliisiradio.fi Työryhmän loppuraportti

Tekijät
Luotonen, Marko
Kaunistola, Mari
Julkaisusarja
Poliisihallituksen julkaisusarja
Julkaisuvuosi
2011
Numero
3
ISSN
1798-7121
ISBN
978-952-491-523-6
ISBN (pdf)
976-952-491-524-3
Sivut
54
Tiedosto
Lataa

Poliisin viestintästrategiassa edellytetään, että poliisi lisää näkyvyyttä ja vuorovaikutusta kansalaisten suuntaan. Yhdeksi kehittämisalueeksi määritettiin verkkoradion perustaminen. Poliisin uusi aluevaltaus on podcast-formaatissa tarjottava vapaasti kuunneltava nettiradio, jonka lähetyksissä käsitellään kansalaisia kiinnostavia asioita. Tämän poliisiradio.fi -sivustolta löytyvän palvelun tarkoitus on vastata kattavasti kansalaisten poliisille asettamiin kysymyksiin, sekä tarjota tietoa poliisin toiminnasta. Näin voidaan poliisin näkökulmasta käsitellä yhteiskunnallisia epäkohtia ja pyrkiä nostamaan näitä epäkohtia julkiseen keskusteluun. Näkymällä verkossa pyrimme lisäämään kansalaisten turvallisuuden tunnetta, antamaan vinkkejä oman ja toisten turvallisuuteen liittyen sekä parhaassa tapauksessa estämään rikoksia ennalta. Poliisiradion konsepti on suunniteltu yhteistyössä Jyväskylän yliopiston viestinnän opiskelijoiden kanssa. Keväällä 2011 poliisihallitus palkkasi korkeakouluharjoittelijaksi kurssilla mukana olleen yhteisöviestinnän opiskelijan, Jukka Matilaisen, tarkoituksenaan työstää kurssin vaihtoehtoisista konsepteista yksi yhtenäinen kokonaisuus. Hänen tehtävänään oli myös suunnitella ja toteuttaa poliisiradion audiovisuaalinen ilme ja verkkosivut, suunnitella markkinointi, hankkia kalusto, kouluttaa laitteiston käyttö Poliisiradion työryhmälle sekä tuottaa ensimmäiset lähetykset. Työryhmä esittää, että Poliisiradion lähetykset käynnistetään tässä loppuraportissa esitetyssä muodossa tammikuussa 2012. Lähetykset Poliisiradioon tuottaa pääosin poliisin omasta henkilökunnasta muodostettu toimituskunta. Sen jäsenet ovat joko toimittajataustaisia tai heillä on kokemusta radiotoiminnasta.

Vanhemmat julkaisut kirjastoista

Vanhemmat julkaisut saat kirjastosta

Julkaisut ennen vuotta 2010  löytyvät muun muassa Eduskunnan kirjaston ja Kansalliskirjaston kokoelmista.

Sisäministeriön poliisiosasto on julkaissut sarjaa aiemmin. Julkaisusarjan nimi on Poliisiosaston julkaisut (ISSN 1236-049X).