Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Oulun poliisi toivoo rauhallista joulunaikaa (video)

Oulun poliisi toivoo rauhallista joulunaikaa (video)

14.12.2020 11.43
Uutinen

Oulun poliisi toivoo rauhallista ja hyvää joulunaikaa. Poikkeuksellinen vuosi on koetellut kaikkien voimavaroja ja jaksamista. Poliisin analyysissa on korostunut ilmiöinä erityisesti mielenterveysongelmat, päihdeongelmat, lähisuhdeväkivalta, nettipetokset ja liikenneturvallisuus.

Oulun poliisilaitos on julkaissut YouTubessa joululaulun, jonka avulla muistutamme, että ongelmatilanteissa ei tule jäädä yksin.  Apua on saatavilla.  Kannustamme ihmisiä hakemaan apua ajoissa sekä oikeilta tahoilta. 

-  Kuten kappaleessakin lauletaan ”Suo mulle maja rauhaisa ja lasten joulupuu!” toivomme mekin poliisissa rauhallista ja sopuisaa joulua jokaiseen kotiin. Avun hakeminen ei ole häpeä, toteaa poliisipäällikkö Mika Heinilä.

Poliisin Pysähdy! -kampanjan sivustolta löytyy kuunneltavia Podcasteja ja linkkejä auttaviin tahoihin.
Lisätietoa poliisi.fi/pysahdy

Rauhallista joulua - Et ole yksin -video 

En etsi valtaa loistoa kappaleen on säveltänyt Suomen kasallissäveltäjä, Jean Sibelius.
Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivää vietettiin 8.12.2020.

Oulun poliisilaitos kiittää videotuotantoon osallistuneita Oulun kaupunkia kuvauspaikasta ja Oulun ev.lut seurakuntia äänityspaikasta. 


 

Kainuu Liikenne Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Poliisin ennalta estävä toiminta Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
COVID-19
joulu
liikenneturvallisuus
mielenterveysongelmat
päihdeongelmat
sosiaaliset ongelmat

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit