Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Asiakaspalvelut tammikuun 2021 loppuun asti

Asiakaspalvelut tammikuun 2021 loppuun asti

Julkaisuajankohta 22.12.2020 14.27
Uutinen

Oulun poliisilaitoksen asiakaspalveluita ja aukioloaikoja on rajoitettu kiihtyvän tautitilanteen vuoksi. Rajoitettujen aukioloaikojen voimassaoloa on jatkettu tammikuun 2021 loppuun asti.

Jouluna asiakaspalvelumme ovat kaikilla asemilla suljettuna 24. - 27.12.2020. Uudenvuoden päivänä avoinna on ainoastaan Oulun poliisipäivystys klo 8 - 16. Kiireellisissä tapauksissa soita hätänumeroon 112.

Suosittelemme verkossa asiointia. Voit hakea passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa myös sähköisen rikosilmoituksen. Moni asia hoituu ilman poliisiasemalla käyntiä! 

Mikäli asia vaatii henkilökohtaista poliisiasemalla käyntiä, noudata käsihygieniasta annettuja ohjeita. Ethän tule paikalle, jos sinulla on flunssan oireita tai olet saapunut ulkomailta hiljattain.

Osoitteet ja aukioloajat kannattaa tarkistaa aina nettisivuilta: www.poliisi.fi/oulun-poliisilaitos

Lupapalvelut

Varaa aika lupa-asiointiin: asiointi.poliisi.fi/ajanvaraus-fe

Oulun keskustan poliisiasemalla palvellaan ilman ajanvarausta vain erityisen kiireellisissä ja välttämättömissä lupa-asioissa ma, ti ja to 8 - 15.45 sekä ke ja pe 9 - 15.45. Huom! keskiviikkona 16.12. poikkeuksellinen aukioloaika klo 10 - 15.45.  

Kiireellisiä lupa-asioita voivat olla:
•    matkustamisen tai asioinnin kannalta välttämätön henkilöllisyys- tai matkustusasiakirja
•    ammatin tai toimeentulon kannalta välttämätön lupa (esim. turva-alan lupa)
•    ajo-oikeusasiat
•    ajo-oikeuden palautukset ajokiellon päätyttyä

Riskiryhmiin kuuluvat henkilöt voivat asioida ilman ajanvarausta perjantaina klo 8 - 9. 
Poliisiasemalle saapuessasi ilmoittaudu infossa. 

Haapajärven, Haapaveden, Kajaanin, Kuhmon, Kuusamon, Muhoksen, Pudasjärven, Taivalkosken, Raahen, Suomussalmen ja Ylivieskan poliisiasemilla lupapalveluja tarjotaan vain ajanvarauksella: https://asiointi.poliisi.fi/ajanvaraus-fe

Valmiit asiakirjat voidaan noutaa Oulun keskustan poliisiasemalta ilman ajanvarausta. Muilla asemilla vain ajanvarauksella. Riskiryhmiin kuuluvat voivat valtuuttaa toisen henkilön noutamaan asiakirjan puolestaan. Valtuutetulle tulee antaa yksilöity valtakirja asiointia varten. 

Poliisipäivystykset

Oulun keskustan poliisiaseman poliisipäivystys on avoinna päivittäin normaaliin tapaan, mutta asiakkaiden sisäänpääsyä rajoitetaan. Infossa selvitetään asiakkaan todellinen tarve päästä asioimaan henkilökohtaisesti palvelupäivystykseen.

Tarvittaessa asiakas:
•    ohjataan asioimaan sähköisesti, mikäli se on mahdollista
•    pyydetään palaamaan myöhemmin asiaan, jos asia ei ole akuutti
•    ohjataan palvelupäivystykseen, jossa palvellaan

Muilla Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun poliisiasemilla, Haapajärvi, Haapavesi, Kajaani, Kalajoki, Kuhmo, Kuusamo, Muhos, Pudasjärvi, Raahe, Sotkamo, Suomussalmi, Taivalkoski ja Ylivieska, poliisipäivystykset ovat auki samoina päivinä kuin normaalioloissa, mutta rajoitetusti, vain klo 10 - 14 välisenä aikana. Puhelimitse palvelua tarjotaan normaaliolojen aukioloaikojen mukaan, katso tarkemmin www.poliisi.fi/oulun-poliisilaitos


Asetarkastukset

•    Haapajärvi ke 12 - 16
•    Haukipudas to 9 - 11 ja 12 - 17 
31.12.2020 to 9 - 12
•    Kajaani vain ajanvarauksella: ke 11 - 16 
•    Kuhmo vain ajanvarauksella: to 9 - 11 ja 13 - 15 
•    Kuusamo to 12 - 16 
•    Pudasjärvi ke 9 - 12
•    Raahe parittomien viikkojen tiistait 12 - 16
•    Suomussalmi vain ajanvarauksella: to 9 - 11 ja 13 - 15 
•    Taivalkoski ti klo 10 - 14
•    Ylivieska parillisten viikkojen tiistait 8 - 11 ja 12 - 16

Suosittelemme ensisijaisesti asiointia verkossa

Poliisilaitos pyytää asiakkaitaan käyttämään poliisin sähköisiä palveluja, jotka on löydettävissä poliisin nettisivuilta https://asiointi.poliisi.fi/ 

Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta 2021!

Videolinkki: Rauhallista Joulua - Et ole yksin 

Kainuu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Poliisin lupapalvelut Rikokset ja tutkinta Uutinen

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit