Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Poliisin palvelut muuttavat uusiin tiloihin Oulun keskustassa

Poliisin palvelut muuttavat uusiin tiloihin Oulun keskustassa

11.1.2021 15.54
Uutinen

Oulun keskustan poliisiaseman asiakaspalvelut avataan uudessa osoitteessa Kirkkokatu 13:ssa keskiviikkona 20.1.2021. Muuttoa ennen poliisipäivystys palvelee poikkeuksellisesti Haukiputaan poliisiasemalla 16. - 19.1.2021. Lupapalvelut ovat suljettuna 18. - 19.1. Lupapalvelut ja poliisipäivystys suljetaan perjantaina 15.1. poikkeuksellisesti jo klo 15.

Lupapalveluiden ollessa Oulussa suljettuna 18. - 19.1., voivat asiakkaat olla erittäin kiireellisissä lupa-asioissa yhteyksissä puhelimitse 0295 464 158. 

Kaikille Kirkkokatu 13:een saapuville asiakkaille tehdään turvatarkastus. Poliisilakiin perustuvalla tarkastuksella huolehditaan turvallisuudesta, järjestyksen turvaamisesta ja omaisuuden suojelemisesta. 

Asiakaspalveluiden rajoitetut aukioloajat jatkuvat 

Kaikkia poliisiasemia koskevat rajoitetut aukioloajat jatkuvat maaliskuun 2021 loppuun asti. asiakaspalveluita ja aukioloaikoja on rajoitettu kiihtyvän tautitilanteen vuoksi.

Suosittelemme verkossa asiointia. Voit hakea passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa myös sähköisen rikosilmoituksen. Moni asia hoituu ilman poliisiasemalla käyntiä! 

Mikäli asia vaatii henkilökohtaista poliisiasemalla käyntiä, noudata käsihygieniasta annettuja ohjeita. Ethän tule paikalle, jos sinulla on flunssan oireita tai olet saapunut ulkomailta hiljattain.

Osoitteet ja aukioloajat kannattaa tarkistaa aina nettisivuilta: poliisi.fi/oulun-poliisilaitos

Lupapalvelut

Varaa aika lupa-asiointiin: asiointi.poliisi.fi/ajanvaraus-fe

Oulun keskustan poliisiasemalla palvellaan ilman ajanvarausta vain erityisen kiireellisissä ja välttämättömissä lupa-asioissa ma, ti ja to 8 - 15.45 sekä ke ja pe 9 - 15.45. Huom! Lupapalvelut on muuton vuoksi suljettu 18. - 19.1. ja perjantaina 15.1. suljetaan poikkeuksellisesti jo klo 15. Erittäin kiireellisissä lupa-asioissa voi soittaa p. 0295 464 158. 

Kiireellisiä lupa-asioita voivat olla:
•    matkustamisen tai asioinnin kannalta välttämätön henkilöllisyys- tai matkustusasiakirja
•    ammatin tai toimeentulon kannalta välttämätön lupa (esim. turva-alan lupa)
•    ajo-oikeusasiat
•    ajo-oikeuden palautukset ajokiellon päätyttyä

Riskiryhmiin kuuluvat henkilöt voivat asioida ilman ajanvarausta perjantaina klo 8 - 9. 
Haapajärven, Haapaveden, Kajaanin, Kalajoen, Kuhmon, Kuusamon, Muhoksen, Pudasjärven, Taivalkosken, Raahen, Suomussalmen ja Ylivieskan poliisiasemilla lupapalveluja tarjotaan vain ajanvarauksella: https://asiointi.poliisi.fi/ajanvaraus-fe 

Valmiit asiakirjat voidaan noutaa Oulun keskustan poliisiasemalta ilman ajanvarausta. Muilla asemilla vain ajanvarauksella. Riskiryhmiin kuuluvat voivat valtuuttaa toisen henkilön noutamaan asiakirjan puolestaan. Valtuutetulle tulee antaa yksilöity valtakirja asiointia varten. 

Poliisipäivystykset

Oulun keskustan poliisiaseman poliisipäivystys on avoinna päivittäin normaaliin tapaan, mutta asiakkaiden sisäänpääsyä rajoitetaan. Infossa selvitetään asiakkaan todellinen tarve päästä asioimaan henkilökohtaisesti palvelupäivystykseen. Huom! Muuton ajan poliisipäivystys palvelee poikkeuksellisesti Haukiputaan poliisiasemalla 16. - 19.1.2021. Poliisipäivystys suljetaan perjantaina 15.1. poikkeuksellisesti jo klo 15.

Tarvittaessa asiakas:
•    ohjataan asioimaan sähköisesti, mikäli se on mahdollista
•    pyydetään palaamaan myöhemmin asiaan, jos asia ei ole akuutti
•    ohjataan palvelupäivystykseen, jossa palvellaan


Muilla Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun poliisiasemilla, Haapajärvi, Haapavesi, Kajaani, Kalajoki, Kuhmo, Kuusamo, Muhos, Pudasjärvi, Raahe, Sotkamo, Suomussalmi, Taivalkoski ja Ylivieska, poliisipäivystykset ovat auki samoina päivinä kuin normaalioloissa, mutta rajoitetusti, vain klo 10 - 14 välisenä aikana. Puhelimitse palvelua tarjotaan normaaliolojen aukioloaikojen mukaan, katso tarkemmin: poliisi.fi/oulun-poliisilaitos


Asetarkastukset


•    Haapajärvi ke 12 - 16
•    Haukipudas to 9 - 11 ja 12 - 17 
•    Kajaani vain ajanvarauksella: ke 11 - 16 
•    Kuhmo vain ajanvarauksella: to 9 - 11 ja 13 - 15 
•    Kuusamo to 12 - 16 
•    Pudasjärvi ke 9 - 12
•    Raahe parittomien viikkojen tiistait 12 - 16
•    Suomussalmi vain ajanvarauksella: to 9 - 11 ja 13 - 15 
•    Taivalkoski ti klo 10 - 14
•    Ylivieska parillisten viikkojen tiistait 8 - 11 ja 12 - 16

Suosittelemme ensisijaisesti asiointia verkossa


Poliisilaitos pyytää asiakkaitaan käyttämään poliisin sähköisiä palveluja, jotka on löydettävissä poliisin nettisivuilta https://asiointi.poliisi.fi/ 

Kainuu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Poliisin lupapalvelut Rikokset ja tutkinta Uutinen
COVID-19
Oulun poliisilaitos
asiakaspalvelu
aukiolo

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit