Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Vantaan lupapalveluissa palvellaan vain ajanvarauksella

Vantaan lupapalveluissa palvellaan vain ajanvarauksella

22.2.2021 12.32
Uutinen

Olemme siirtyneet palvelemaan Vantaan lupapalveluissa vain ajanvarausasiakkaita, koska kokoontumisrajoitukset ovat tiukentuneet Uudellamaalla. Poikkeuksena ovat asiakkaat, jotka tulevat noutamaan palautettavaa ajolupaa, valmista asiakirjaa tai väliaikaista henkilöllisyystodistusta.

Voit varata ajan lupapalveluun sähköisen asiointipalvelun kautta tai valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 41 9 800.

Mikäli olet tulossa noutamaan palautettavaa ajolupaa, valmista asiakirjaa tai väliaikaista henkilöllisyystodistusta, sinua palvellaan vuoronumerolla Vantaan lupapalvelupisteessä.

Suosittelemme käyttämään poliisin sähköistä asiointipalvelua aina kun mahdollista. Lupapalvelut vuoronumerolla toimivat edelleen Hyvinkäällä, Järvenpäässä ja Porvoossa. 

Kaikissa asiakaspalvelupisteissämme noudatetaan rajoitusta, jonka mukaan tilassa saa kerrallaan olla korkeintaan kuusi henkilöä. Huolehdithan käsihygieniasta ja käytäthän maskia, kun asioit meillä.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Uusimaa Uutinen
COVID-19
Itä-Uudenmaan poliisilaitos
henkilötodistukset
luvat
passit

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit