Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Länsi-Uudenmaan poliisilaitos suosittelee varaamaan ajan lupapalveluissa asiointiin

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos suosittelee varaamaan ajan lupapalveluissa asiointiin

4.3.2021 15.22
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen lupapalveluiden ajanvarauksissa on ruuhkaa. Esimerkiksi passia tai henkilökorttia tarvitsevan kannattaa varata aika hyvissä ajoin.

Tällä hetkellä esimerkiksi Espoossa ajanvarausajat menevät useiden viikkojen päähän. Poliisilaitoksen alueella parhaiten ajanvarausaikoja saa Lohjan ja Raaseporin poliisiasemilta.

Poliisilaitoksen henkilökunta haluaa palvella asiakkaita mahdollisimman turvallisesti. Jos asioit ilman ajanvarausta, varaudu siihen, että jonotus tapahtuu ulkotiloissa. Muistathan myös käyttää kasvomaskia ja pitää huolta käsihygieniasta. Näin huomioit henkilökuntamme ja pidät huolta myös itsestäsi.
 

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Uusimaa Uutinen
COVID-19
Länsi-Uudenmaan poliisilaitos
luvat

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit