Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Hämeen poliisi suosittelee varaamaan ajan etukäteen lupapalveluissa asiointiin

Hämeen poliisi suosittelee varaamaan ajan etukäteen lupapalveluissa asiointiin

5.3.2021 12.34
Uutinen

Poikkeusolot ja tiukemmat toimet koronapandemian hillitsemiseksi eivät tuo muutosta Hämeen poliisilaitoksen poliisiasemien toimintaan. Poliisiasemilla on pyritty minimoimaan asiakaskontakteja ja rajoitettu asiakastilojen henkilömäärää jo loppuvuodesta 2020 saakka. Samoja rajoitustoimenpiteitä jatketaan edelleen ja asiakkaita pyydetään käyttämään ensisijaisesti poliisin sähköistä asiointipalvelua.

Hämeen poliisilaitoksen lupapalveluissa on palvelua, mutta pääsääntöisesti ajanvarauksella. Poliisiasemilla tulisi asioida vain siinä tapauksessa, että asiaa ei pysty hoitamaan poliisin sähköisessä asiointipalvelussa ja tällöinkin toivotaan ajan varaamista etukäteen. Ilman ajanvarausta on syytä valmistautua pidempään odotusaikaan. 

Sähköisen asioinnin kautta on mahdollista varata aika, hakea passia tai henkilökorttia, tehdä rikosilmoitus, hakea mm. vartija- ja järjestyksenvalvojakorttia jne. 
Poliisin sähköinen asiointi löytyy osoitteesta: asiointi.poliisi.fi

Ajanvarauksen voi tehdä myös valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 419 800 (arkisin kello 8 – 16.15).


Poliisiasemien ulko-ovet suljettuina

Tällä hetkellä kaikkien Hämeen poliisilaitoksen poliisiasemien ulko-ovet pidetään suljettuina asiakasmäärien rajoittamiseksi asiakastiloissa. 

Poliisiasemien asiakastiloihin päästetään siis vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan, mistä syystä ajan varaaminen ennakkoon on ensiarvoisen tärkeää. Asiakastiloihin päästetään ajanvaranneet asiakkaat noin 5 minuuttia ennen varattua aikaa. Poliisiasemalle kannattaa siis saapua juuri ennen tapaamisen alkua. 

Pyydämme kaikkia asiakkaita käyttämään nenä-suusuojainta poliisin toimitiloissa, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja pitämään riittävät turvavälit muihin tiloissa oleviin asiakkaisiin. 
 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Poliisin lupapalvelut Päijät-Häme Uutinen
COVID-19
Hämeen poliisilaitos
luvat

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit