Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Turun mielenilmaukset sujuivat pääosin rauhallisesti

Turun mielenilmaukset sujuivat pääosin rauhallisesti

27.3.2021 18.02
Uutinen

Turussa lauantaina järjestetyt mielenilmaukset sujuivat poliisin arvion mukaan rauhallisesti. Järjestäjät ja osallistujat noudattivat pääosin annettuja ohjeita ja olemassa olevia määräyksiä.

Lounais-Suomen poliisi sai etukäteen ilmoitukset seitsemästä Turun Tuomiokirkkotorilla järjestettävästä yleisestä kokouksesta. Enimmillään Tuomiokirkkotorilla oli kokoontuneena noin 150 henkilöä. 

Poliisi seurasi tapahtumapaikalla turvaetäisyyksien toteutumista ja ohjeisti järjestäjiä pitämään ilmoitetut mielenilmaukset erillään toisistaan ja enintään kuuden henkilön suuruisina.

– Kokoontumisrajoituksia noudatettiin Tuomiokirkkotorilla pääsääntöisesti hyvin, ja tilaisuus sujui rauhallisesti. Yhteistyö järjestäjien kanssa sujui asiallisesti ja hyvässä hengessä, sanoo komisario Reijo Pennanen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Yhteistyötä tartuntatautilääkärin kanssa

Osa mielenilmauksiin osallistuneista henkilöistä siirtyi Tuomiokirkkotorilta Yliopistonkadun kävelykatualueelle. Siellä turvavälit eivät enää toteutuneet, ja poliisi antoi läsnäolijoille käskyn poistua paikalta.

Poliisi otti Yliopistonkadulla kiinni kaksi henkilöä, jotka eivät noudattaneet poliisin poistumiskäskyä. Molempien kiinniottojen perusteena oli yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen. Molemmat henkilöt on vapautettu iltapäivällä.

Poliisi teki tapahtumapaikalla tiivistä yhteistyötä Turun kaupungin tartuntatautilääkärin kanssa.
 

Lounais-Suomen poliisilaitos Turku Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
COVID-19
Lounais-Suomen poliisilaitos
mielenosoitukset

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit