Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Vietä vappu oman lähipiirisi kanssa!

Vietä vappu oman lähipiirisi kanssa!

29.4.2021 12.03
Uutinen

Sisä-Suomen poliisi kehottaa viettämään vappua maltillisesti vain lähipiirin kanssa ja noudattamaan edelleen alueellisia ohjeita ja rajoituksia.

– Vietä vappu oman lähipiirisi kanssa. Pandemiaa ei ole vielä voitettu, ja riskit ovat yhä
olemassa. Kokoontuminen keskustoihin tai puistoihin ei vielä ole turvallista. Kun vielä jaksamme noudattaa ohjeita ja rajoituksia, niin saamme ehkä kesäksi enemmän mahdollisuuksia myös liikkumiseen ja ystävien tapaamiseen, muistuttaa valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Harri Nojonen Sisä-Suomen poliisilaitokselta. 

Tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla pitää vielä välttää

Poliisi tekee näkyvää valvontaa kaikissa Sisä-Suomen alueen taajamissa. Poliisi valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä kokoontumisrajoitusten ja ravintolatoiminnan rajoitusten noudattamista. Jos poliisi havaitsee kiellettyjä tapahtumia tai tilaisuuksia, ne päätetään ensisijaisesti neuvoin, kehotuksin ja käskyin. 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräämä kuuden hengen kokoontumisrajoitus on voimassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella 30.4.2021 saakka ja kymmenen hengen kokoontumisrajoitus on voimassa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 30.4.2021 asti. 
1.5.2021 lähtien Länsi- ja Sisä-Suomessa kokoontumisrajoitus rajataan kymmeneen henkeen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ja 20 henkeen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräys on voimassa 16.5.2021 asti. 

Poliisi vetoaa vanhempiin seuraamaan lasten ja nuorten tekemisiä vappuna 

Poliisi valvoo vappuna erityisesti myös alaikäisten päihteiden käyttöä. Poliisi pyytää aikuisia seuraamaan lasten ja nuorten tekemisiä ja pyytää muistuttamaan heitä koronaan liittyvistä kokoontumisrajoituksista ja alaikäisten alkoholinkäyttökiellosta. 

– Vahva suositukseni kaikille vanhemmille: Keskustele nuorten ja etenkin alaikäisten kanssa vappusuunnitelmista ja seuraa heidän tekemisiään. Vanhempien vastuu on myös omalta osaltaan muistuttaa lapsia ja nuoria koronaan liittyvistä kokoontumisrajoista, muistuttaa Nojonen. 

Poliisi toivottaa hyvää vappua ja turvallista kevättä!

Keski-Suomi Pirkanmaa Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
COVID-19
Sisä-Suomen poliisilaitos
turvallisuus
vappu

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit