Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Vappuna valvotaan kokoontumisrajoituksia ja turvallisuutta

Vappuna valvotaan kokoontumisrajoituksia ja turvallisuutta

29.4.2021 14.33
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisi valvoo vappuna kokoontumisrajoitusten noudattamista.

Jotta tuleva kesä olisi kaikille helpompi, suositteleme viettämään vappua omassa kuplassa eli ainoastaan lähiomaisten kesken. Lisäksi kehotamme noudattamaan oman alueen ohjeita ja rajoituksia.

– Toivomme, että ihmiset noudattaisivat voimassaolevia rajoituksia ja terveysturvallisuutta koskevia ehtoja, eikä meidän tarvitsisi puuttua kokoontumisrajoitusten vuoksi kiellettyihin kokoontumisiin. Vastuullinen käyttäytyminen on nyt aivan jokaisen vastuulla, sanoo rikoskomisario Hanna Kiiskinen. 

Poliisi ylläpitää myös vappuna yleistä järjestystä ja turvallisuutta, sekä turvaa perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisen. 

– Hoidamme vappunakin meille kuuluvat tehtävät, mutta priorisoimme kiireellisten hälytystehtävien hoitamista. Mikäli tarvitset poliisia vappuna, soita hätänumeroon 112, painottaa Kiiskinen.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Uusimaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
COVID-19
Itä-Uudenmaan poliisilaitos
vappu

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit