Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Vappuaatto oli Helsingin poliisin näkökulmasta tavallista kesäviikonloppua vilkkaampi

Vappuaatto oli Helsingin poliisin näkökulmasta tavallista kesäviikonloppua vilkkaampi

1.5.2021 9.53
Uutinen

Vappuaatto oli Helsingin poliisin näkökulmasta tavallista kesäviikonloppua vilkkaampi, mutta normaalia vappua selvästi rauhallisempi. Poliisin tietoon ei ole tullut vakavia rikoksia tai onnettomuuksia.

Kaivopuistossa oli vappuaattona noin tuhat ihmistä ja useissa muissa Helsingin puistoissa oli myös satoja ihmisiä. Vappuaattoa vietettiin enimmäkseen pienissä porukoissa suosituksia noudattaen. 

– Kaivopuistossa ja Sinebrychoffin puistossa juhlinta muuttui illalla osittain levottomaksi. Kaivopuistossa lensi pulloja ja ilotulitteita. Poliisi tyhjensi puistot ennaltaehkäisevästi, jotta rikoksia ja onnettomuuksia ei tapahtuisi, kertoo komisario Riko Korpela Helsingin poliisilaitokselta. 

Poliisin vahva suositus on, että keskustaan ei tule kokoontua. Poliisi on vappupäivänä näkyvästi läsnä kaupungilla valvomassa yleistä järjestystä ja turvallisuutta. 

Helsingin poliisilaitos Helsinki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
COVID-19
yleinen järjestys

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit