Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Poliisi otti kiinni 60 henkilöä koronarajoituksia vastustavassa mielenosoituksessa

Poliisi otti kiinni 60 henkilöä koronarajoituksia vastustavassa mielenosoituksessa

1.5.2021 18.08
Uutinen

Helsingin poliisille tehtiin ilmoitus kuuden hengen mielenosoituksesta, johon lopulta osallistui noin 300 henkilöä. Mielenosoitus oli jatkumoa aikaisemmille koronarajoituksia vastanneille mielenosoituksille.

Koronaepidemian vuoksi kokoontumisrajoitukset kieltävät yli kuuden hengen kokoontumiset. Mielenosoittajat eivät noudattaneet koronarajoituksia ja siten mielenosoitus oli olennaisesti lainvastainen. 

Mielenosoitus alkoi noin klo 14 Finlandia-talon lähellä. Poliisi käski joukkoa hajaantumaan. Koska mielenosoittajat eivät noudattaneet poliisin käskyjä, poliisi pysäytti mielenosoituksen ja otti 50 henkilöä kiinni. Mielenosoitusjoukko hajaantui ja noin sata ihmistä kokoontui myöhemmin Esplanadin puistoon, jossa poliisi otti 10 henkilöä kiinni. 

– Poliisi otti kiinni 60 henkilöä koronarajoituksia vastustavassa mielenosoituksessa. Yhden henkilön epäillään syyllistyneen poliisin väkivaltaiseen vastustamiseen. Muut kiinniotetut henkilöt saavat sakon niskoittelusta poliisia vastaan, kertoo komisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisista.

Muuten vappupäivä Helsingissä on sujunut rauhallisesti. Ihmisiä on liikkeellä jonkun verran pienissä porukoissa perinteisillä vapunviettopaikoilla. Ihmiset ovat noudattaneet suosituksia hyvin.

Helsingin poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
COVID-19
Helsingin poliisilaitos
yleinen järjestys

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit