Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Kotihälytykset työllistivät Lounais-Suomen poliisia vappuviikonloppuna

Kotihälytykset työllistivät Lounais-Suomen poliisia vappuviikonloppuna

2.5.2021 21.21
Uutinen

Vapunvietto sujui Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella varsin rauhallisesti. Turussa perjantaina tapahtunutta puukotustapausta lukuun ottamatta Lounais-Suomessa ei tapahtunut muita vakavia väkivallantekoja.

Vappuaaton ja vapunpäivän iltoina ihmisiä oli runsaasti liikkeellä kaupunkien keskustoissa, mutta koleahko sää sai suuren osan ihmisistä siirtymään sisätiloihin illan hämärtyessä.

Tämä luonnollisesti aiheutti runsaasti kotihälytyksiä. Hälytykset johtuivat pääosin kovasta metelistä ja häiriköivistä henkilöistä.

Kotihälytysten kokonaismäärä kasvoi viime vapusta lähes 40 prosenttia. Kun vuonna 2020 kotihälytyksiä oli vappuna kolmen päivän aikana 103, tänä vuonna niitä oli 143. 

Henkilönetsintää Paraisilla

Perjantaina Turussa Maariankadulla puoli viiden aikaan iltapäivällä tapahtui puukotus, jossa toistaiseksi tuntematon mieshenkilö puukotti toista miestä ylävartaloon. Uhrilla ei ole hengenvaaraa.

Tekijä on poliisilta yhä kateissa. Asiaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Sunnuntaina yöllä poliisille ilmoitettiin merialueella kaatuneesta veneestä Paraisilla. Ilmoituksen mukaan veneessä olleet kaksi miestä olivat joutuneet veden varaan.

Toinen miehistä oli päässyt kertomansa mukaan uimalla rantaan. Toinen miehistä jäi kateisiin.
Länsi- Suomen merivartiosto suoritti alueella kattavasti etsintöjä, mutta miestä ei ole löytynyt.

Poliisi otti etsintävastuun sunnuntaiaamulla, ja teki koko päivän etsintää maa-alueella ja merellä.

Merivartioston lisäksi poliisin apuna etsinnöissä ovat olleet myös Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa) ja pelastuslaitos.
 

Lounais-Suomen poliisilaitos Satakunta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta Varsinais-Suomi
COVID-19
Lounais-Suomen poliisilaitos
vappu

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit