Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Poliisi ei epäile rikosta Kainuun prikaatia koskeneessa tutkintapyynnössä

Poliisi ei epäile rikosta Kainuun prikaatia koskeneessa tutkintapyynnössä

5.5.2021 13.09
Uutinen

Oulun poliisilaitoksen esiselvityksessä ei ole ilmennyt sellaisia konkreettisia seikkoja, joiden perusteella asiassa olisi syytä epäillä rikosta.

Oulun poliisilaitos sai huhtikuussa 2021 tutkintapyynnön, jossa ilmoittaja pyysi selvittämään, onko joku syyllistynyt rikokseen Kainuun prikaatissa maaliskuussa puhjenneen koronaryppään hoidossa.  Poliisi on saanut valmiiksi asiaa koskevan esiselvityksen. Selvityksessä ei ole ilmennyt seikkoja, joiden perusteella asiassa olisi syytä epäillä rikosta.  Oulun poliisilaitos ei käynnistä asiassa esitutkintaa.

Kainuu Oulun poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen
COVID-19
Oulun poliisilaitos
esitutkinta
rikosasiat

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit