Murupolku

Poliisi - Yhteystiedot - Poliisiasema ja poliisilaitos

Poliisin neuvontapalvelu

Poliisin neuvontapalvelu neuvoo kiireettömissä asioissa, jotka liittyvät lupa-asioihin, ajanvaraukseen, sähköiseen asiointiin sekä liikennevalvontaan.

Poliisin neuvontapalvelu antaa yleisneuvontaa kiireettömissä asioissa. Neuvomme asioissa, jotka koskevat poliisin lupa-asioita, ajanvarausta tai sähköistä asiointia. Vastaamme myös automaattisen liikennevalvonnan sekä liikenne- rikosilmoitus- ja löytötavara-asioiden yleisiin kysymyksiin. Jos asiasi koskee jo tehtyä rikosilmoitusta tai vireillä olevaa passin tai luvan hakua, ole yhteydessä suoraan asiaa hoitavaan poliisilaitokseen. Annamme neuvoja suomeksi ja ruotsiksi. Aukioloajat ma-pe 8.00 - 16.15, la-su suljettu
Hiiri-passien-päällä.jpg

Yhteystiedot

Aseman laitos Helsingin poliisilaitos


Poliisin neuvontapalvelu 0295 41 9 800

Aukioloajat

Vaihde 0295 470 011

Hätätapauksessa soita aina 112.

Asioi verkossa ensisijaisesti. Varaa sieltä palveluaika ennalta, milloin mahdollista. Lue ohjeet ensin ennen passin, henkilökortin tai muun luvan hakua tai rikosilmoituksen tekoa.

Jo vireillä oleviin keskeneräisiin asioihin vastaa poliisilaitos, joka asiaasi käsittelee.

Kiireettömissä tapauksissa yleisneuvontaa antaa valtakunnallinen neuvontapalvelu puhelimessa ja chatissa. 

Navigointivalikko

Poliisin neuvontapalvelu

Poliisin valtakunnallinen neuvonta ja ajanvaraus

Poliisin neuvontapalvelusta saat yleisneuvontaa kiireettömissä asioissa, jotka liittyvät passeihin, henkilökortteihin, poliisin muihin lupa-asioihin, ajanvaraukseen ja sähköiseen asiointiin.

Neuvontapuhelin 0295 419 800

Palvelemme
ma-pe 8.00-16.15, la-su suljettu

Autamme sinua myös automaattisen liikennevalvonnan asioissa sekä liikenne-, rikosilmoitus- ja löytötavara-asioissa. 

Hätätapauksessa soita aina 112.

Ennen yhteydenottoa

Ennen kuin otat yhteyttä palveluumme, tutustu huolellisesti Poliisi.fi -sivustoon. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin. 

Annamme neuvoja suomeksi ja ruotsiksi.

Neuvontapalvelumme ei ole auki virallisina juhlapäivinä. 

Palveluaika ja tilastot

Palveluumme tulee päivittäin keskimäärin 1 200 yhteydenottoa. Keskimääräinen jonotusaika puhelun yhdistymiseen on noin 5 minuuttia. Huomioithan soittaessasi, että alkuviikon päivinä ja lounasaikaan on ruuhkaisinta. 

Puhelun hinta

Puhelu neuvontapalvelunumeroon maksaa

  • paikallisverkkomaksun (pvm), kun soitat kiinteästä verkosta
  • matkapuhelinmaksun (mpm), kun soitat matkapuhelimesta
  • ulkomaanpuhelumaksun, kun soitat ulkomailta.

Maksat puhelusta oman operaattorisi hinnaston mukaan (kyseessä on lisämaksuton palvelu). Myös jonottaminen maksaa.

Kysy lupa-asioista chatissa

Chat-kuvake näkyy virka-aikana niillä lupa-asioiden sivuilla, joissa chat on käytössä. Chatin avulla saat helposti yleisneuvontaa ja ohjeistusta seuraavista aiheista:

  • passin hakeminen
  • henkilökortin hakeminen
  • ampuma-aseluvat
  • yksityisen turvallisuusalan luvat
  • ajanvaraus ja sähköinen asiointi.

Chat palvelee arkisin klo 8.00 – 16.00 välisenä aikana. 

Pyrimme vastaamaan sinulle noin 30 sekunnin kuluessa chatin aloittamisesta. Näet chat-ikkunan vain silloin, kun asiantuntija on saatavilla. 

Huom! Tietoturvasyistä emme voi antaa vastauksia tai käsitellä henkilökohtaisen asian vireilläoloon tai luvan voimassaoloaikaan liittyviä asioita. 

Sisältöjulkaisija

null Asiakaskäyntejä poliisiasemilla rajoitetaan koronapandemian vuoksi

Hämeen poliisilaitoksen asiakaspalvelut koronapandemian aikana
Asiakaskäyntejä poliisiasemilla rajoitetaan koronapandemian vuoksi

7.1.2021 14.37
Uutinen

Hämeen poliisilaitoksen poliisiasemilla on vuoden alkupäivinä jouduttu käännyttämään asiakkaita ovelta pois, koska he eivät ole varanneet aikaa etukäteen. Lupapalvelut on toiminut ajanvarauksella jo joulukuun alusta lähtien, mutta nyt vuoden alusta ihmiset ovat selvästi aktivoituneet hakemaan passeja ja henkilökortteja. Valitettavasti näitä asiakkaita ei ole pystytty palvelemaan, vaan heitä on pyydetty varaamaan aika netin kautta tai valtakunnallisesta neuvontanumerosta.

Koronapandemian hillitsemiseksi Hämeen poliisilaitoksella pyritään minimoimaan kaikkia asiakaskontakteja sekä rajoittamaan poliisiasemien asiakastilojen henkilömäärää. Tämän vuoksi poliisiasemilla tulisi asioida vain siinä tapauksessa, että asiaa ei pysty hoitamaan sähköisessä asioinnissa. Ja tällöinkin aika tulee varata aina etukäteen. 

Tällä hetkellä Heinolan poliisiasema on kokonaan suljettu asiakkailta. Heinolan asemalla ei ole lupapalveluiden eikä rikosilmoitusten vastaanottoa lainkaan. Tämän hetken tiedon mukaan Heinolan asema on suljettuna tammikuun loppuun saakka. Muilla asemilla lupapalveluissa on palvelua, mutta pääsääntöisesti vain ajanvarauksella. Ilman ajanvarausta asemille voi tulla ainoastaan kiireellisissä asioissa. 

Hämeenlinnan poliisiaseman asiakaspalvelutiloissa tehdään myös parhaillaan muutostöitä, jotka vaikuttavat talossa asiointiin. Remontin aikana erityisesti asiointia poliisiasemalla tulisi välttää. Jos kuitenkin on tultava paikan päälle, asiakkaita pyydetään seuraamaan opasteita ja pitämään huolta turvaväleistä.  

Poliisin sähköinen asiointi löytyy osoitteesta: asiointi.poliisi.fi
Palvelussa on mahdollista varata aika, hakea passia tai henkilökorttia, tehdä rikosilmoitus, hakea mm. vartija- ja järjestyksenvalvojakorttia jne. 
Ajanvarauksen voi tehdä myös valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 419 800 (arkisin kello 8 – 16.15).


 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Poliisin lupapalvelut Päijät-Häme Uutinen
Hämeen poliisilaitos
asiakaspalvelu
aukiolo
luvat
palvelut
passit