Murupolku

Poliisi - Yhteystiedot - Poliisiasema ja poliisilaitos

Poliisin neuvontapalvelu

Poliisin neuvontapalvelu neuvoo kiireettömissä asioissa, jotka liittyvät lupa-asioihin, ajanvaraukseen, sähköiseen asiointiin sekä liikennevalvontaan.

Poliisin neuvontapalvelu antaa yleisneuvontaa kiireettömissä asioissa. Neuvomme asioissa, jotka koskevat poliisin lupa-asioita, ajanvarausta tai sähköistä asiointia. Vastaamme myös automaattisen liikennevalvonnan sekä liikenne- rikosilmoitus- ja löytötavara-asioiden yleisiin kysymyksiin. Jos asiasi koskee jo tehtyä rikosilmoitusta tai vireillä olevaa passin tai luvan hakua, ole yhteydessä suoraan asiaa hoitavaan poliisilaitokseen. Annamme neuvoja suomeksi ja ruotsiksi. Aukioloajat ma-pe 8.00 - 16.15, la-su suljettu
Hiiri-passien-päällä.jpg

Yhteystiedot

Aseman laitos Helsingin poliisilaitos


Poliisin neuvontapalvelu 0295 41 9 800

Aukioloajat

Vaihde 0295 470 011

Hätätapauksessa soita aina 112.

Asioi verkossa ensisijaisesti. Varaa sieltä palveluaika ennalta, milloin mahdollista. Lue ohjeet ennen passin, henkilökortin tai muun luvan hakua tai rikosilmoituksen tekoa.

Jo vireillä oleviin keskeneräisiin asioihin vastaa poliisilaitos, joka asiaasi käsittelee. Tutkintapöytäkirjat ja rikosilmoituksen jäljennöksen voit tilata laitokselta tai asemalta. Katso kyseisen laitoksen tai aseman yhteystiedot.

Kiireettömissä tapauksissa yleisneuvontaa antaa valtakunnallinen neuvontapalvelu puhelimessa ja chatissa. 

Navigointivalikko

Poliisin neuvontapalvelu

Poliisin valtakunnallinen neuvonta ja ajanvaraus

Poliisin neuvontapalvelusta saat yleisneuvontaa kiireettömissä asioissa, jotka liittyvät passeihin, henkilökortteihin, poliisin muihin lupa-asioihin, ajanvaraukseen ja sähköiseen asiointiin.

Neuvontapuhelin 0295 419 800

Palvelemme
ma-pe 8.00-16.15, la-su suljettu

Autamme sinua myös automaattisen liikennevalvonnan asioissa sekä liikenne-, rikosilmoitus- ja löytötavara-asioissa. 

Hätätapauksessa soita aina 112.

Ennen yhteydenottoa

Ennen kuin otat yhteyttä palveluumme, tutustu huolellisesti Poliisi.fi -sivustoon. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka löydät tämän sivun alaosasta. 

Annamme neuvoja suomeksi ja ruotsiksi.

Neuvontapalvelumme ei ole auki virallisina juhlapäivinä. 

Palveluaika ja tilastot

Palveluumme tulee päivittäin keskimäärin 1 200 yhteydenottoa. Keskimääräinen jonotusaika puhelun yhdistymiseen on noin 5 minuuttia. Huomioithan soittaessasi, että alkuviikon päivinä, erityisesti maanantaina, ja lounasaikaan on ruuhkaisinta. 

Puhelun hinta

Puhelu neuvontapalvelunumeroon maksaa

  • paikallisverkkomaksun (pvm), kun soitat kiinteästä verkosta
  • matkapuhelinmaksun (mpm), kun soitat matkapuhelimesta
  • ulkomaanpuhelumaksun, kun soitat ulkomailta.

Maksat puhelusta oman operaattorisi hinnaston mukaan (kyseessä on lisämaksuton palvelu). Myös jonottaminen maksaa.

Kysy lupa-asioista chatissa

Chat-kuvake näkyy virka-aikana niillä lupa-asioiden sivuilla, joissa chat on käytössä. Chatin avulla saat helposti yleisneuvontaa ja ohjeistusta seuraavista aiheista:

  • passin hakeminen
  • henkilökortin hakeminen
  • ampuma-aseluvat
  • yksityisen turvallisuusalan luvat
  • ajanvaraus ja sähköinen asiointi.

Chat palvelee arkisin klo 8.00 – 16.00 välisenä aikana. 

Pyrimme vastaamaan sinulle noin 30 sekunnin kuluessa chatin aloittamisesta. Näet chat-ikkunan vain silloin, kun asiantuntija on saatavilla. 

Huom! Tietoturvasyistä emme voi antaa vastauksia tai käsitellä henkilökohtaisen asian vireilläoloon tai luvan voimassaoloaikaan liittyviä asioita. 

Poliisin neuvontapalvelu UKK otsikko

Usein kysytyt kysymykset

Näin käytät passia - haitarit

Suomen passien ominaisuudet - haitarit

Passin peruuttaminen - haitarit

Näin haet passia - haitarit

Passikuvan toimittaminen - haitarit

Näin käytät henkilökorttia - haitarit

Liikenneturvallisuus ja valvonta - UKK haitari

Sisältöjulkaisija

null Lupahallinnon palveluissa muutoksia Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella

Lupahallinnon palveluissa muutoksia Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella

10.2.2021 10.22
Uutinen

Lupahallintosektorilla on käynnistetty sopeuttamistoimia, joilla on vaikutusta palveluiden tarjontaan.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen lupahallintosektori myöntää mm. passit ja henkilökortit, ampuma-aseisiin ja yksityiseen turvallisuusalaan liittyvät luvat, ratkaisee yleisötilaisuuksiin liittyviä asioita ja palvelee monissa muissa lupa- tai ilmoitusasioissa. Se myös suorittaa lupamääräysten ja luvanhaltijoiden valvontaa esim. aseasioihin ja ajo-oikeuteen liittyvissä asioissa.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen lupahallintosektorilla on käynnistetty sopeuttamistoimia, joilla on vaikutusta palveluiden tarjontaan. Toimenpiteiden taustalla on koronatilanteesta johtuva lupakysynnän voimakas vähentyminen ja henkilöstömäärän sopeuttaminen lupakysyntää ja lupien kustannusvastaavuutta edellyttävään tasoon. Lupakysynnän vähentymisestä johtuen lupahallintoon kuuluvat virat kuuluvat tällä hetkellä täyttölupamenettelyn piiriin.

Tilanteen kehitystä seurataan ja lupakysynnän ennustetaan lähtevän kasvuun koronatilanteen helpottuessa, jolloin myös lupapalveluiden järjestelyitä arvioidaan uudelleen mm. palvelutarjonnan osalta. Nyt toteutettavat sopeuttamistoimet vaikuttavat poliisin lupapalveluiden saatavuuteen koko Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella. Osassa toimipisteitä palveluajat muuttuvat ja muutokset astuvat voimaan asteittain toimipisteestä riippuen helmikuun aikana. 

Pääsääntöisesti palvelemme vain ajanvarauksella. Asiointiajan voi varata poliisin nettisivuilta tai valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta ma-pe klo 8-16.15 p. 0295 419 800. Ajanvaraustilannetta seurataan ja asiointiaikoja pyritään lisäämään poliisiasemillemme tarpeen mukaan. 

Tampereen ja Jyväskylän poliisiasemilla ilman ajanvarausta on palvelua mahdollista saada kaikkina arkipäivinä klo 8.00-11.00, paitsi tiistaisin klo 9.00-11.00. Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti kiireellisten tai määräaikaan sidottujen lupa-asioiden hoitamiseksi. 

Asetarkastusten osalta muutokset ovat suurimmat, ne keskitetään Pirkanmaalla Tampereen ja Valkeakosken poliisiasemille ja Keski-Suomessa Jyväskylän ja Äänekosken poliisiasemille. Muilla paikkakunnilla asetarkastuksia ei toistaiseksi tehdä. Asetarkastuksiin tulee aina varata aika etukäteen poliisin sivuilta, ilman ajanvarausta palvelua ei ole saatavilla. 

Kaikkien poliisiasemien tarkemmat aukioloajat ja palvelut voi katsoa osoitteesta poliisi.fi/yhteystiedot hakemalla poliisiaseman nimellä.
 

Poliisin lupapalvelut Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen
Sisä-Suomen poliisilaitos
luvat