Murupolku

Poliisi - Yhteystiedot - Poliisiasema ja poliisilaitos

Poliisin neuvontapalvelu

Poliisin neuvontapalvelu neuvoo kiireettömissä asioissa, jotka liittyvät lupa-asioihin, ajanvaraukseen, sähköiseen asiointiin sekä liikennevalvontaan.

Poliisin neuvontapalvelu antaa yleisneuvontaa kiireettömissä asioissa. Neuvomme asioissa, jotka koskevat poliisin lupa-asioita, ajanvarausta tai sähköistä asiointia. Vastaamme myös automaattisen liikennevalvonnan sekä liikenne- rikosilmoitus- ja löytötavara-asioiden yleisiin kysymyksiin. Jos asiasi koskee jo tehtyä rikosilmoitusta tai vireillä olevaa passin tai luvan hakua, ole yhteydessä suoraan asiaa hoitavaan poliisilaitokseen. Annamme neuvoja suomeksi ja ruotsiksi. Aukioloajat ma-pe 8.00 - 16.15, la-su suljettu
Hiiri-passien-päällä.jpg

Yhteystiedot

Aseman laitos Helsingin poliisilaitos


Poliisin neuvontapalvelu 0295 41 9 800

Aukioloajat

Vaihde 0295 470 011

Hätätapauksessa soita aina 112.

Asioi verkossa ensisijaisesti. Varaa sieltä palveluaika ennalta, milloin mahdollista. Lue ohjeet ennen passin, henkilökortin tai muun luvan hakua tai rikosilmoituksen tekoa.

Jo vireillä oleviin keskeneräisiin asioihin vastaa poliisilaitos, joka asiaasi käsittelee. Tutkintapöytäkirjat ja rikosilmoituksen jäljennöksen voit tilata laitokselta tai asemalta. Katso kyseisen laitoksen tai aseman yhteystiedot.

Kiireettömissä tapauksissa yleisneuvontaa antaa valtakunnallinen neuvontapalvelu puhelimessa ja chatissa. 

Navigointivalikko

Poliisin neuvontapalvelu

Poliisin valtakunnallinen neuvonta ja ajanvaraus

Poliisin neuvontapalvelusta saat yleisneuvontaa kiireettömissä asioissa, jotka liittyvät passeihin, henkilökortteihin, poliisin muihin lupa-asioihin, ajanvaraukseen ja sähköiseen asiointiin.

Neuvontapuhelin 0295 419 800

Palvelemme
ma-pe 8.00-16.15, la-su suljettu

Autamme sinua myös automaattisen liikennevalvonnan asioissa sekä liikenne-, rikosilmoitus- ja löytötavara-asioissa. 

Hätätapauksessa soita aina 112.

Ennen yhteydenottoa

Ennen kuin otat yhteyttä palveluumme, tutustu huolellisesti Poliisi.fi -sivustoon. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka löydät tämän sivun alaosasta. 

Annamme neuvoja suomeksi ja ruotsiksi.

Neuvontapalvelumme ei ole auki virallisina juhlapäivinä. 

Palveluaika ja tilastot

Palveluumme tulee päivittäin keskimäärin 1 200 yhteydenottoa. Keskimääräinen jonotusaika puhelun yhdistymiseen on noin 5 minuuttia. Huomioithan soittaessasi, että alkuviikon päivinä, erityisesti maanantaina, ja lounasaikaan on ruuhkaisinta. 

Puhelun hinta

Puhelu neuvontapalvelunumeroon maksaa

  • paikallisverkkomaksun (pvm), kun soitat kiinteästä verkosta
  • matkapuhelinmaksun (mpm), kun soitat matkapuhelimesta
  • ulkomaanpuhelumaksun, kun soitat ulkomailta.

Maksat puhelusta oman operaattorisi hinnaston mukaan (kyseessä on lisämaksuton palvelu). Myös jonottaminen maksaa.

Kysy lupa-asioista chatissa

Chat-kuvake näkyy virka-aikana niillä lupa-asioiden sivuilla, joissa chat on käytössä. Chatin avulla saat helposti yleisneuvontaa ja ohjeistusta seuraavista aiheista:

  • passin hakeminen
  • henkilökortin hakeminen
  • ampuma-aseluvat
  • yksityisen turvallisuusalan luvat
  • ajanvaraus ja sähköinen asiointi.

Chat palvelee arkisin klo 8.00 – 16.00 välisenä aikana. 

Pyrimme vastaamaan sinulle noin 30 sekunnin kuluessa chatin aloittamisesta. Näet chat-ikkunan vain silloin, kun asiantuntija on saatavilla. 

Huom! Tietoturvasyistä emme voi antaa vastauksia tai käsitellä henkilökohtaisen asian vireilläoloon tai luvan voimassaoloaikaan liittyviä asioita. 

Poliisin neuvontapalvelu UKK otsikko

Usein kysytyt kysymykset

Näin käytät passia - haitarit

Suomen passien ominaisuudet - haitarit

Passin peruuttaminen - haitarit

Näin haet passia - haitarit

Passikuvan toimittaminen - haitarit

Näin käytät henkilökorttia - haitarit

Liikenneturvallisuus ja valvonta - UKK haitari

Sisältöjulkaisija

null Viranomaiset: Kokoontumisrajoitusten noudattaminen kuuluu kaikille

Viranomaiset: Kokoontumisrajoitusten noudattaminen kuuluu kaikille

11.2.2021 17.00
Uutinen

Aluehallintovirasto, pelastuslaitos ja poliisi muistuttavat koronaan liittyvien viranomaismääräysten tärkeydestä ja velvoittavuudesta. Viranomaiset vetoavat nyt kansalaisiin ja vaativat kaikkia noudattamaan vallitsevia rajoituksia ja ohjeita yhteisen terveyden ja turvallisuuden vuoksi.

Tällä hetkellä Varsinais-Suomessa on kielletty kaikki yli 10 henkilön ja Satakunnassa kaikki yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Aluehallintoviraston määräämät rajoitukset ovat välttämättömiä koronavirusepidemian taltuttamiseksi.

Kokoontumisiin liittyvien riskien takia Lounais-Suomen aluehallintovirasto, Lounais-Suomen poliisilaitos ja Varsinais- Suomen pelastuslaitos vetoavat järjestöihin, seuroihin ja yrityksiin sekä kansalaisiin. Yhteisen terveyden ja turvallisuuden vuoksi on tärkeää, että kaikki suhtautuisivat vakavasti ja vastuullisesti kokoontumisrajoituksiin ja noudattaisivat annettuja viranomaismääräyksiä ja ohjeita.

– Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen meistä toimii vastuullisesti. Vastuullisella toiminnalla ja määräysten noudattamisella voimme yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilanne ei pahene. Vaikka rokottaminen on saatu käyntiin, se ei vielä poista tarvetta noudattaa annettuja hygienia- ja turvallisuusohjeita, sanoo Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Mikael Luukanen.

Kokoontumislaki velvoittaa tekemään ilmoituksen

Tapahtumaturvallisuus on viranomaisyhteistyötä, jossa ovat mukana aluehallintoviraston ja poliisin lisäksi myös paikallinen pelastuslaitos ja sairaanhoitopiiri. 

– On koronatilanne tai ei, poliisille on aina tehtävä kokoontumislain mukaiset ilmoitukset. Ilmoitus on tehtävä, jos esimerkiksi tapahtumalla on liikenteellisiä vaikutuksia tai vaikutuksia yleiseen järjestykseen tai turvallisuuteen. Tällöin tarvittaessa asetetaan järjestyksenvalvojia, muistuttaa komisario Harri Aaltonen Lounais-Suomen poliisista.

Poliisi voi käynnistää esitutkinnan rikosvastuun toteutumiseksi silloin, kun tapahtuman järjestäjä ei esimerkiksi jätä pelastuslaitokselle määräajassa tapahtumaan laadittua pelastussuunnitelmaa.

– Pelastussuunnitelma on laadittava aina, kun tapahtumaan odotetaan osallistuvan vähintään 200 henkilöä. Kun tapahtuman pelastussuunnitelma on laadittu, tapahtuman riskit ja ensiapu tulee huomioitua asianmukaisesti. Nämä ovat tapahtuman järjestämisen ja tapahtumaturvallisuuden kannalta erittäin tärkeitä asioita, muistuttaa palotarkastaja Hannu Rantanen Varsinais-Suomen pelastuslaitoksesta. 
 

Lounais-Suomen poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Satakunta Uutinen Varsinais-Suomi
Lounais-Suomen poliisilaitos
järjestetyt tapahtumat
kokoontumiset
luvat