Murupolku

Navigointivalikko

Poliisi sosiaalisessa mediassa

Poliisi sosiaalisessa mediassa

Kerromme poliisin työstä sosiaalisessa mediassa. Pyrimme myös nopeaan viestintään kanavillamme, kun se auttaa seuraajiamme esimerkiksi välttämään liikenneruuhkan tai tukee turvallisuutta.

Älypuhelin poliisin kädessä. Puhelimen näytöllä konstaapelin kasvokuva.

Poliisi on somessa koska sinäkin olet

Poliisi haluaa olla läsnä siellä missä ihmisetkin ovat. Sosiaalisessa mediassa olemme mukana isolla joukolla. Jokaisella poliisilaitoksella on omia sosiaalisen median tilejä.

Poliisin tileillä poliisissa työskentelevät kertovat työstään. Tervetuloa seuraamaan poliisin arkea ja työtä!

Jokainen poliisin organisaation tili sekä asiantuntijatili on listattu alla, jotta sinä voit olla varma että kyseessä on oikea poliisin edustaja.

Sisältöjulkaisija

Keskustelun säännöt poliisin sosiaalisen median kanavilla YHTEINEN, ÄLÄ MUUTA

Keskustelun säännöt poliisin somessa

Voit keskustella kanssamme, kysyä ja kritisoida. Tee se asiallisesti, älä loukkaa muita keskustelijoita tai riko yksityisyyden suojaa. Perustele asiaperustein.

Ylläpitäjät seuraavat keskustelua ja vastaavat osaan kysymyksistä. Kysymyksiä meille tulee niin paljon, että emme jokaiseen pysty vastaamaan.

Poliisin kanavilla on kiellettyä

  • muiden keskustelijoiden haukkuminen, kiroilu, rasismi
  • rikokseen yllyttäminen
  • henkilöihin, organisaatioihin, maihin tai kansoihin kohdistuvat vihaviestit
  • tuotteiden ja palveluiden mainonta ja markkinointi
  • uskonnolliset ja poliittiset kannanotot
  • kirjoitukset, jotka saattavat olla rikoslain mukaan rikoksia, esimerkiksi kunnianloukkaus tai yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen. 
  • Ihmisarvoa loukkaavat, rikokseen yllyttävät, rasistiset tai muutoin sopimattomat ja hyvän tavan vastaiset viestit voidaan poistaa. 

Yksityisyyden piiriin kuuluvia tapauksia emme kommentoi.

Älä lähetä meille somessa omia tai toisen henkilötietoja. Käytä poliisin turvallisia yhteydenottotapoja kuten sähköistä asiointia, palautetta ja nettivinkkiä.

Voit aina tarkistaa poliisin some-tilin aitouden poliisi.fi/some sivulta.

Tietosuoja somessa infolaatikko

Tietosuoja sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa käytetään aina kyseisen somealustan tietosuojakäytäntöjä. Useimmat sosiaalisen median palvelut sijaitsevat Euroopan unionin ja siten sen tietosuojasäädösten ulkopuolella.

Jos katsot someupotuksia Poliisi.fi sivuilla, olet yhä meidän sivustollamme. Jos klikkaat someupotuksia, siirryt some-alustalla.