Dagen den 2/1

Utgivningsdatum 2.1.2014 0.00
Nyhet

Dagspass:

Under morgonen påträffades en person i Mariehamn som förtärde alkohol på allmän plats, ordningsbot delgavs för brott mot ordningslagen och alkoholen förstördes av polisen.

Polispatrullerna har idag delvis varit sysselsatta med att söka personer vilka kallats till förhör men inte infunnit sig. Hörsammar man inte kallelser  från polisen kan man efterlysas för det ärende man skall höras. Möjligheten finns att polisen aktivt söker upp personen och hämtar denne till förhör genom förundersökningslagens 6:2§ samt att polisen ges befogenhet att söka personen från bostad etc. för att lyckas med uppdraget. Detta genom "förordnande om husrannsakan" som det heter, enligt tvångsmedelslagen 8:3 §.

Under förmiddag och eftermiddag har trafikövervakning utförts i Sund och Saltvik där hastigheter, körsätt, alkotester och fordonsskick kontrollerats. Flera personbilar har stannats och vidtalats om brister och körsätt, anmärkningar har utdelats. För de mer allvarliga trafikbrotten har det utdelats två bötesförelägganden, bägge i Sund, Kastelholm och bägge för överhastighet.

Skadegörelse på Skillnadsgatan i Mariehamn, polispatrull till platsen.

Inbrottsalarm från instans i Eckerö, polispatrull avdelad i brådskande takt. Inget inbrott eller försök konstaterat!

Detta med mera!

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet