Natten till 3.1.2014

Utgivningsdatum 3.1.2014 0.00
Nyhet

Från flera anmälare bosatta på Igelkottsvägen i Jomala anmäldes vid 23.30-tiden att två personer störde bostadsområdesfriden genom att gå från gård till gård och göra anspråk på att komma in i bostäderna. Polis sändes till platsen. Två män i 30-årsåldern påträffades, identifierades och avlägsnades från platsen. Männen i fråga är inte misstänkta för brott såtillvida inte några yrkanden inkommer.

Ett streetrace på Nygatan i Mariehamn, som en polispatrull iakttog vid 1-tiden på natten, ledde till att ett fordon med förare kunde identifieras. Föraren bötfälldes, i enlighet med bestämmerser i vägtrafiklagen för landskapet Åland 31 § 2. Misstanke om äventyrande av trafiksäkerheten (brottsrubricering)  - onödigt och störande körsätt i tätort (gärningsbeskrivning). Kvar på händelseplatsen lämnades kraftiga spår från däcksgummi.

Polisen har under småtimmarna sysselsatts av flertalet telefonsamtal från kryssningsfärjor som korsar Ålands hav. Fartygsvärdar har givits konsultation gällande brottsmisstänkta resenärer. En passagerare som var orolig för sin och partnerns säkerhet och samtidigt inte visste var man befann sig ringde landskapets polis, som via fartygspersonal kunde lokalisera personerna. Dessa kunde konstateras vara i säkerhet.

En kollision mellan personbil och rådjur skedde vid 21-tiden på Nya Godbyvägen i Finström Ämnäs.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet