Polismuseet med på Polisens dag 31.8.

Utgivningsdatum 20.8.2013 0.00
Nyhet

Besök Polismuseet på Polisens dag! Temadagen firas lördagen den 31 augusti 2013 och då har museet öppet klockan 12 - 17.

Museets permanenta utställning 900 års polishistoria i Finland berättar om polisen och polisens arbetsuppgifter. I våras öppnades specialutställningen Polisen i fiktionen som berättar hur den inhemska fiktionslitteraturen, filmerna och tv-produktionen har format bilden av polisen och polisens arbete.

- I den permanenta utställningen kan man till exempel se en bombrobot och Finlands första lottomaskin eller inspektera olika polisfordon. Vår nya specialutställning tar museibesökarna till fiktionens värld: här kan man besöka en polisstation som är inredd i Reinikainens stil, sätta sig i Raids bar och se ett filmcollage i teatern Kino-Karhu, berättar forskare Maritta Jokiniemi.  

Även barnen är uppmärksammade i Polismuseet: på barnens polisstation Pokela finns bland annat barnens egen polisbil och finka. Familjens minsta kan klä sig i en riktig polisuniform och prova på polisens olika uppgifter.

Polismuseet har en presentationsstation i Nokia

Under Polisens dag har museet en presentationsstation vid Pirkkalaistori i Nokia klockan 10 - 13. På plats finns personal från Polismuseet som berättar om polishistoria och om museet. Vid Pirkkalaistori, liksom i Polismuseet i Hervanta och på Centraltorget i Tammerfors delas Polismuseets läsordning ut under jippot på Polisens dag.

» Mer information om alla evenemang under Polisens dag

Nyheter Polismuseet Press meddelande importerat från gamla sidor