Flera grovt rattfylleri i Österbotten

Utgivningsdatum 5.12.2021 12.57
Nyhet

Polisen i Österbotten skadade flera upprörande rattfyllerister natten mellan lördag och söndag.

Polisen avbröt en bilists hemresa från Citymarket på grund av berusning i Vasas Hemstrand mellan klockan 19 och 20. En kraftigt berusad bilisten är misstänkt för att ha kört påverkad av droger eller läkemedel och ärendet utreds som grovt rattfylleri.

I Vasas Sunnanvik försökte polisen stoppa en bilists vid 23 tiden. Bilisten flydde från polisen och fortsatte sin flykt genom motorvägen till riksväg 8 och därifrån mot Jurva. Polisen fick så småningom använda en spikmatta för att stoppa bilen. När bilisten äntligen fick stanna visade utandningsprovet avläsningar som tydde på rattfylleri och föraren hade inte heller något körkort. Under rymningsfärden misstänks föraren ha gjort sig skyldig till grovt rattfylleri, bl.a. allvarligt hot mot trafiksäkerheten.

En inspektion av polisen konstaterade att en bilists av fordonet var kraftigt berusad i Närpes vid 23.30 tiden. Utandningstestet som gjordes gav avläsningar som tydde på grovt rattfylleri. På grund av grovt rattfylleri sattes den misstänkte mannen i ett tillfälligt körförbud.

Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Trafik Vasa Österbotten