Kolme kuskia ajeli huumepäissään Hämeessä

29.11.2020 10.06
Uutinen

Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti rauhallinen viikonlopun vuorokausi. Tehtäviä oli poliisilaitoksen alueella 280. Rattijuoppoja jäi kiinni kolme, jotka kaikki ajoivat huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

LAHTI. Partio sai lauantaiaamuna tehtävän hälytyskeskukselta liittyen aggressiiviseen mieheen Launeella. Partio tapasi kyseisen 45-vuotiaan miehen ja otti hänet kiinni. Hänen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa huumaavia lääkkeitä huumausainerikoksen verran. Mies kuulusteltiin epäiltynä huumausainerikokseen.

LAHTI. Parikymppisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta lauantaina puolenpäivän jälkeen Kouvolantiellä. Partio pysäytti miehen kuljettaman henkilöauton tarkastusta varten ja totesi kuljettajan olevan ajokiellossa. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Hänet käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi.
Mies on syyllistynyt kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta kolme kertaa aikaisemmin vuoden sisällä.

ORIMATTILA. Partio tapasi nelikymppisen miehen kuljettamassa henkilöautoa ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta lauantai-iltana Pakaalla. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Partio epäili edelleen kuljettajan ajokuntoa ja hänelle päätettiin tehdä huumepikatesti. Mies ei kuitenkaan suostunut testiin, joten hänet vietiin verikokeeseen asian selvittämiseksi.
Miehellä on neljä aiempaa rattijuopumusta ja kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä. Lisäksi hänen kuljettama auto oli määräaikaiskatsastamaton.
Poliisi tutkii asiaa rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

HÄMEENLINNA. Hätäkeskus ilmoitti lauantaina kello 19.30 kolarista Soraharjunkadun ja Brahenkadun risteyksessä. Partio sai tapahtumapaikkatutkinnassa selville, että 66-vuotias nainen oli ajanut Soraharjunkatua itää, tarkoituksenaan jatkaa Brahenkadun risteyksestä suoraan. Hän ei havainnut tasa-arvoisessa risteyksessä oikealta tullutta henkilöautoa. Brahenkadulta tullut auto törmäsi naisen kuljettaman auton oikeaan kylkeen, jonka seurauksena auto pyörähti renkaillaan kaataen liikennemerkin.
Onnettomuusautoissa oli kuljettajien lisäksi matkustajia. Ensihoidon yksikkö tarkasti osalliset tapahtumapaikalla eikä kukaan saanut sairaalahoitoa vaativia vammoja. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuudessa.

RIIHIMÄKI. Partio pysäytti lauantai-iltana henkilöauton tarkastusta varten Herajoella. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva parikymppinen mies. Hänellä on kuusi aiempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden aikana. Miehelle tehty huumepikatesti oli positiivinen.
Asiasta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
 

Brott och utredning Egentliga Tavastland Nyheter Polisinrättningen i Tavastland Päijänne-Tavastland Trafik Övervakning och larmverksamhet
narkotika
trafikfylleri
trafikolyckor