Korjaus kuolemaan johtaneeseen liikenneonnettomuuteen Kuusamontiellä Oulussa

25.11.2020 3.50
Uutinen

Liittyy Oulussa 22.11.2020 tapahtuneeseen liikenneonnettomuuteen.

Sunnuntaina klo 10.54 hätäkeskukseen ilmoitettiin liikenneonnettomuudesta Kuusamontiellä hieman ennen Hannusperää Oulun suunnasta tultaessa.


Aikaisemmassa tiedotteessa kerrottiin, että vastaantulevien kaistalle pyörähtänyt henkilöauto oli ollut matkalla Oulusta Kuusamon suuntaan. Tiedotteessa oli virhe, koska tapahtumapaikkatukinnassa on selvinnyt, että puheena oleva auto oli ollut matkalla Kuusamon suunnasta kohti Oulua ja Hannusperän kohdalla pyörähtänyt oikea kylki edellä vastaantulevien kaistalle ja törmännyt Oulun suunnasta tulleen auton keulaan.
Kuusamon suunnasta tulleessa henkilöautossa yksin ollut oululainen mies menehtyi onnettomuudessa. Oulun suunnasta tulleessa ajoneuvossa olleet kaksi ulkopaikkakuntalaista henkilöä loukkaantuivat lievästi, ja heidät vietiin ensihoidon toimesta Oys:an tarkistettavaksi.
Tapahtumahetkellä tien pinta oli sohjoinen ja lämpötila +2 astetta. Nopeusrajoitus alueella on 80 km/h.


Poliisi haluaa erikseen kiittää paikalle ennen pelastusviranomaisia tulleita kolmea varusmiestä. Heistä kaksi ohjasi liikennettä ennen pelastuslaitoksen ja poliisin paikalle tuloa, ja näin toimien estivät lisävahinkojen syntymisen. Kolmas varusmies elvytti Kuusamon suunnasta tulleen henkilöauton kuljettajaa ensihoidon saapumiseen asti.
Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin.
 

Norra Österbotten Nyheter Oulu Polisinrättningen i Uleåborg Trafik
olyckor
spontana händelser
trafik