Lugnt veckoslut trots många uppdrag

Utgivningsdatum 16.5.2022 11.34
Nyhet

Trots över 500 uppdrag och totalt 40 personer som gripits så har veckoslutet ur polisens synvinkel varit lugnt i Österbotten.

Effektiverad övervakning av mopedister var ett tema under veckoslutet och ett tiotal böter skrevs ut för bland annat trimmade mopeder, körande på bakhjulet och bristfällig utrustning. I Vasa påträffades en minderårig körkortslös förare som framförde en personbil under påverkan av alkohol. I Östermark hade en minderårig körkortslös förare med tre passagerare i en personbil kört i diket. Alla klarade sig utan skador. Föraren misstänks för rattfylleri. I Kauhava misstänks en minderårig traktorförare för grovt rattfylleri. 

I Kauhava misstänks en annan minderårig för grovt rattfylleri på fredag kvällen. En ung man utan hjälm hade kört en oregistrerad crossmotorcykel och då han såg polisen börjat köra undan. På ett område med 50 km/h begränsning var hastigheten uppe nära 100 km/h och ynglingen körde även mot rött trafikljus. Polispatrullen tappade för en stund ögonkontakt till motorcyklisten men hittade honom en stund senare då han gömde sig i skogen.

På lördag kväll bestämde sig en polispatrull för att kontrollera en motkommande bilist på Pohjan valtatie i Seinäjoki. Förare började genast fly undan polisen och farten var så pass hög och försprånget så stort att polisen för en stund tappade synkontakt till bilen. Bilen hittades en stund senare gömd och övergiven. Efter en tid hittades även föraren och han har medgett att han kört bilen. Ärendet utreds som grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

På Industrivägen i Karleby har åtta stycken bussar klottrats ner med sprayfärg natten mellan lördag och söndag. Ärendet utreds som grov skadegörelse.

15 stycken rattfyllerister påträffades under helgen, bland annat i Vasa, Perho, Kauhava, Karleby, Lapua, Seinäjoki, Korsholm och Teuva.

Misshandelsfallen var under helgen 10 till antalet och dessa uppdagades i Närpes, Kurikka, Kauhajoki, Perho, Ilmola, Kristinestad, Vasa och Seinäjoki. 
 

Brott och utredning Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Övervakning och larmverksamhet