Påskfirandet sysselsatte polisen i Österbotten

6.4.2021 14.07
Nyhet

562 stycken alarm- och övervakningsuppdrag fick polisen i Österbotten ta hand om under påskhelgen (2.-4.4). Mest arbete förorsakade misshandlar, rattfyllerier, ungdomars samlingar, trafiken och skadegörelser.

I Södra-Österbotten uppdagades fem fall av misstänkt rattfylleri, i Mellersta-Österbotten sex fall och i Österbotten ett fall. Några förbipasserande märkte på lördagkvällen i Kauhajoki att en förare av en fyrhjuling låg i dikeskanten bredvid sin fyrhjuling. Den skadade föraren transporterades med läkarhelikopter till sjukhuset. Polisen misstänker att alkoholen har del i olyckan.

Misshandelsfall uppdagades 13 stycken i Södra-Österbotten, sju stycken i Mellersta-Österbotten och sex stycken i Österbotten. Några av misshandelsfallen i Södra-Österbotten och Mellersta-Österbotten krävde betydande insatser av polisen och flera patruller var bundna av dem under en lång tid.

Ungdomar samlades under veckoslutet på parkeringar till affärer och servicestationer på flera ställen i området. Ställvis fanns det närmare 100 bilar som samlats på en och samma parkering. Nödcentralen mottog flera samtal om passagerare som under färden hängde ut genom vindrutan på bilarna. De torra och bara vägarna märktes i bilisternas hastigheter och fem förare försattes under veckoslutet i körförbud på grund av höga hastighetsöverskridningar.

I Korsholm och i Korsnäs brändes bildäck och annat skrot på allmän väg på flera ställen under veckoslutet. Räddningsverket fick rycka ut och släcka bränderna. Polisen har skrivit anmälningar för skadegörelse i dessa fall och tack vare ögonvittnen finns det även misstänkta kopplade till händelserna.
 

Mellersta Österbotten Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Södra Österbotten Österbotten Övervakning och larmverksamhet
Polisinrättningen i Österbotten
brott
övervakning